Erik Meijer is een bekend, voormalig profvoetballer, begon zijn carrière bij SC Meerssen en speelde als veelvuldig scorende spits o.a.in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Hij is nu voetbalanalist bij Fox Sports en SKY Duitsland en is assistent-coach bij MVV Maastricht. Erik werd geboren als zoon van een Meerssense slager. Erik Meijer: “Ik heb vanaf mijn kinderjaren gezien dat je met sport én hard werken iets kunt bereiken én een mooi leven kunt hebben. Ik had geluk dat mijn ouders mij daarin steeds stimuleerden en ook vrij lieten. Tegelijkertijd kwam ik ook steeds in aanraking met mensen, die daarin veel minder of helemaal geen geluk hebben. Met name bij voetbal, de volkssport nummer 1, kom je alle lagen van de bevolking tegen, en dus ook de mensen die het echt véél minder hebben dan ik.”

Sporten en leren

Erik heeft daarom ook altijd oprechte aandacht gehad voor sociaal-maatschappelijke problemen en probeert daar zijn steentje aan bij te dragen. Als voormalig voorzitter van de Ronde Tafel 174 ondersteunde hij de Maastrichtse gemeenschap en met 8 andere mannen zet hij zich met de Stichting Golf und Humor in om Euregio-kinderen in nood te helpen met kleinere microprojecten, scholen, opvang, tehuizen, therapeutisch paardrijden, gehandicaptensport, enzovoort. Zij kunnen dit ondersteunen door inkomsten via een enorm gezellig en groots opgezet golftoernooi in Henri Chapelle. Ook bij MVV Maastricht proefde hij veel maatschappelijk draagvlak. “Ik was al eerder bij Lerend Scoren betrokken en hoop dat ik door mijn verhalen kinderen heb gestimuleerd om te gaan sporten, dóór te zetten en te leren, dat het niet allemaal zomaar vanzelf komt”, zegt Erik. Hij wil graag de voorzet geven, om in voetbaltermen te blijven.

Voetballen verbindt Quiet Members

Erik Meijer heeft zijn eigen onderneming Meijer Sports Media en vanuit die organisatie wil hij ook graag de members van de Quiet Community Maastricht steunen. Erik zegt daarover: “Ik doneer graag 2 seizoenskaarten van MVV Maastricht voor 2 gezinnen. Ik vind het belangrijk dat niet alleen de ouderen vaker naar sportwedstrijden komen kijken, maar ik zie ook hoe goed het is dat kinderen eens in een andere omgeving zijn. En misschien is dat ook het zetje om ook te gaan sporten. Het zou mooi zijn als ze na een seizoen voetbal kijken ook zeggen, ik wil actief gaan sporten. En ik weet dat wij veel kunnen doen samen met het Jeugdsportfonds.”

Erik besluit door te zeggen, dat hij graag een keer met de families, die de kaarten ontvangen, samen in “De Geusselt” naar een lekkere pot voetbal zal gaan kijken. Ook Erik laat hier dus zien, hoe belangrijk verbinding is. Een mooie ambassadeur erbij voor de Quiet Community Maastricht! Merci!