Het was een groot feest in Groningen. Op 48 podia traden 347 bands/acts op uit 52 landen. Op vrijdag was de Grote Markt een groot feestterrein. Duizenden mensen vonden de weg naar de podia (totaal ruim 42.000). ESNS heeft in de loop der jaren een plaats verworven als podium voor startende bands. Voor velen de eerste stap op weg naar succes.

Selfies met Broederliefde

Sponsoren, members en vrijwilligers van Quiet vermaakten zich prima bij het optreden van Broederliefde, een Nederlandse hiphopgroep afkomstig uit de Rotterdamse wijk Spangen. Eurosonic had het VIP deck opnieuw beschikbaar gesteld voor Quiet Groningen. De show in de feesttent op de Grote Markt ging gepaard met veel rook en vuur en hun muziek zette de overvolle zaal in lichterlaaie. De deinende mensenmassa werd niet alleen verlicht door de lichtshow, maar tevens door vele telefoons: veel selfies en saampies.

Chris 2.0

Ook member Chris Bel (48), (stief)vader van 6 kinderen allemaal in de puberleeftijd en zoon Chris Junior (14), ‘zeg maar Chris 2.0’, genoten met volle teugen van de optredens in de Oosterpoort op zaterdag. ‘Het is toch prachtig dat ik met mijn hele gezin, dankzij Quiet en ESNS hier naar toe kan,’ vertelt hij in zijn gezellige huiskamer. Chris Junior die een stoel bijtrekt, beaamt dat. ’Het was geweldig. Heel veel mensen en een prachtige lichtshow. Roxanne Hazes , Davina Michel, Eenhoorn Joost en Snelle vond ik het leukste. Ik kon alle teksten meezingen.’ Toeval of niet, maar net op dat moment is Snelle op tv en inderdaad: Hij zingt de teksten woord voor woord mee met een stralende glimlach. ‘Het was wel zwaar fietsen voor mijn vader, want ik zat achterop. En we waren erg laat thuis.’

 

Belevenis

‘Het is een belevenis voor de kinderen. Dit zullen ze niet gauw vergeten. Normaal kunnen we dit niet betalen. Maar het is zo goed om eens een keer iets met zijn allen te doen. Prachtig. Als de kinderen genieten, kan mijn dag niet meer stuk. Vorig jaar was ik ook al geweest vanwege die mooie gift van ESNS. Ben er erg blij mee. Het is fantastisch hoe ESNS dit via Quiet mogelijk maakt. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar’.

Zie ook https://quiet.nl/eurosonic-noorderslag-kiest-voor-quiet-groningen/ en https://quiet.nl/eurosonic-noorderslag-feest-voor-quiet/