Al vanaf het vroegste begin van Quiet is Eurosonic Noorderslag (ESNS) een trouwe sponsor van Quiet Groningen. Met hun festival zetten zij al 35 jaar vaak nog onontdekte muziek uit heel Europa in het zonnetje. Bovendien zijn zij zich er van bewust hoe muziek een belangrijke steun kan zijn, in tijden als het wat minder goed gaat.

Tekst: Arnold de Meijer

Dit jaar was het festival alleen digitaal te volgen, maar was de muziek niet minder hartverwarmend en vernieuwend. Zo ook opnieuw de solidariteit met Quiet. Net als vorig jaar wilde ESNS graag aan Quiet Groningen bijdragen. Volgens hen zou het misschien weer leuk zijn om een gift voor iets muzikaals voor onze members in te zetten. Dat is bij ons niet aan dovemans oren gezegd. De gedachte die vervolgens langzaam maar zeker bij Quiet aan terrein won is om deze geweldige donatie in te zetten voor inspirerende muzieklessen voor onze members, als het kan binnenkort in ons eigen gezellige pand.

Met de eerdere donatie van de Vermaatgroep zijn ondertussen verschillende soorten muziekinstrumenten aangeschaft en kunnen zoveel mogelijk members van Quiet met muziek bezig gaan. Kortom: er zit muziek in Quiet en dat gaan we zichtbaar maken.