EuroSonic/NoorderSlag (ESNS) zet al jarenlang Groningen in het zonnetje voor muziekliefhebbers. Een week lang muzikaal feest en een podium voor beginnende bands. In deze tijd van Corona is het vaak de muziek die ons er doorheen sleept. ESNS is zich daarvan bewust en had nog een verrassing voor Quiet.

ESNS liet ons weten dat er tijdens Noorderslag in januari een inzamelingsactie was geweest op de Grote Markt. Er werden dit jaar duurzame bekers gebruikt die ingeruild konden worden voor statiegeld voor het goede doel. Dit had een bedrag opgeleverd van ruim 300 euro. De opbrengst wilden ze graag aan Quiet Groningen doneren. Ze opperden het idee dat het misschien leuk zou zijn de bijdrage voor iets muzikaals voor onze members te gebruiken?

Piano voor Quiet

Member en vrijwilliger Wil is tijdens de inloop op dinsdagmorgen onze Quiet huismuzikant. Met verve zingt hij liedjes uit elk genre waar hij veel mensen blij mee maakt. Toeval of niet… Wil had ons kort geleden verteld dat een betrouwbare kennis een goede, bijna nieuwe elektrische Yamaha piano beschikbaar had, voor een zachte prijs.
Met de gift van ESNS kon deze piano voor onze inloop worden aangeschaft. ESNS was ook erg verguld. “Wat is er nu mooier dan dat het geld besteed wordt aan muziek.”

De piano werkt inspirerend, want Wil schoof er direct achter om met een korte improvisatie onze members figuurlijk even vast te houden: https://youtu.be/CO3zvokpxF8 en https://youtu.be/ubq9x3kgoBo

Halen, brengen en delen

Hoe mooi is het dat de ene Quiet-member zijn muzikale talenten beschikbaar stelt aan alle anderen tijdens de inloop. Halen, brengen en delen heet dat bij Quiet. Misschien duurt het nog even voor de inloop weer gewoon open kan en we kunnen genieten van muziek. Maar we verheugen ons er nu al op. Dank ESNS voor dit mooie cadeau.