De Vipruimte van Eurosonic Noorderslag (ESNS) liep al snel vol met sponsoren en vrijwilligers van Quiet. Eurosonic had het VIP deck ruimhartig beschikbaar gesteld voor Quiet Groningen. Onder de indringende licht kanonnades van de lichtshow van Douwe Bob en band, werden intensieve gesprekken gevoerd. Veel handen werden geschud en visitekaartjes verdwenen van de ene zak in de andere.

Tekst: Arnold de Meijer Foto’s: Gerard Julsing

Ook de zaal beneden vulde zich al snel met mensen van allerlei pluimage. Buiten de tent stonden mensen op de Grote Markt enthousiast mee te dansen. Een vader en zoon dansten zelfs synchroon. En voor vele jonge members van Quiet Groningen was ESNS op meerdere plekken in de stad een enorm feest!

Feest voor members

Member Consuela belde zeer enthousiast op naar Quiet. Ze was met drie kinderen en hun twee vriendinnen tot middernacht in de Oosterpoort geweest. ‘Voor geen goud hadden we dit willen missen,’ vertelt ze. ‘We waren zoo blij en enorm verrast, ook over het gulle tegoed op onze polsbandjes. Artiesten liepen door het publiek en rapster Famke Louise passeerde van heel dichtbij. Het was geweldig.’

‘Normaal is dit voor ons financieel onmogelijk,’ vertelt Christiaan, alleenstaande vader van vijf kinderen. ‘Als je heel lang niets doet is dit echt een uitje. Ik zag mijn kinderen genieten en daar heb ik vooral enorm van genoten. En Ronnie Flex was natuurlijk helemaal een schot in de roos. De dag erna stond er in het Dagblad van het Noorden een foto van mijn zoon!’ vertelt de vader, terwijl hij vol trots de foto laat zien.

Harmke was met vier kinderen gegaan: ‘Zo geweldig en mooi dat mensen van Noorderslag dit mogelijk hebben gemaakt voor ons mensen die het minder hebben. Ik was erg onder de indruk.’ Ook van de rappers die met haar kinderen op de foto gingen.

Samenwerking

‘We waren op zoek naar een manier om verantwoord te gaan ondernemen in het sociale domein, ’vertelt Dago Houben, directeur van Eurosonic Noorderslag. ‘Via Pascal, een van onze topkrachten die ook met Quiet Groningen samenwerkt, kwamen we in contact met Quiet. Dankzij giften van onze reguliere bezoekers, het VSB fonds en de Emmaplein foundation konden we deze samenwerking enorm optuigen. We zijn heel blij met en trots op deze samenwerking. Wat hierbij zeker niet onvermeld mag blijven is dat alle ESNS medewerkers met veel invoelingsvermogen hun kerstkado van afgelopen jaar hebben ingeleverd om deze samenwerking mogelijk te maken. Vele hebben daarna nog heel oprecht hun enthousiasme bij mij geuit over deze actie. Fantastisch hoe je met het helpen van anderen onbedoeld ook je eigen organisatie sterker maakt. Een aanrader voor alle ondernemers van Groningen.

Avond van haar leven

De jongste dochter van Fiona had ook de avond van haar leven. Ze had nog nooit gedanst en nu met haar oudste broer. Voor het eerst in hele lange tijd kon het hele gezin samen uit. Echt een feestdag.

Tessa van 16 jaar was voor het eerst in haar leven uit. Ze was bij een optreden in Vera aanwezig en vond het ‘he-le-maal fantastisch’. Erg gelukkig werd ze van het contact met de optredende zanger: ‘Hij keek recht in m’n ogen.. ik kreeg een enorme kick van binnen. Na een tijdje ging het dak eraf! En het leek wel alsof de zanger alleen voor mij zong!’

See you shine

Onder het genot van een drankje gingen al snel ook in de vipruimte op de Grote Markt de voetjes van de vloer onder de aanstekelijke klanken van Douwe Bob. De titel: I want to see you shine, past natuurlijk heel mooi in de filosofie van Quiet, die mensen in armoede hun shine-moment wil geven.

 

Zie ook: https://quiet.nl/eurosonic-noorderslag-kiest-voor-quiet-groningen/