Deze foto doet er alles aan om je op het verkeerde been te zetten. Ze lijken gezellig koffie te drinken, Monique, Hanneke en Hanny van ons Quiet-belteam. Om dat beeld te versterken lacht je vanaf de mok de tekst Mèn nie belle tegemoet. Enne… hoezo coronaproof?

Maar schijn bedriegt enorm bij deze momentopname. Om te beginnen zijn de dames alléén voor deze foto even elkaars comfort zone ingeslopen. Daarna was het hup, snel terug naar anderhalve meter. Weer aan het werk. Bellen, véél bellen. Je zou zeggen dat het voor dit team een rustige tijd is, nu door corona veel aanbiedingen en evenementen noodgedwongen op pauze staan. Maar Quiet zou Quiet niet zijn als we dan maar passief afwachten totdat het virus het voor gezien houdt. Komt nog bij dat onze members door de beperkingen van nu juist extra in de verdrukking kunnen komen.

Reden voor de dames – en hun collega’s Danielle, Dina, Gwen en Tonnie – om er flink tegenaan te bellen. Net als in het voorjaar kregen eerst de oudere members extra aandacht. Natuurlijk om te vragen hoe het met ze gaat in dit corona-tijdperk, gewoon aandachtig luisteren naar hun verhaal en wensen. En waar nodig de weg wijzen naar een hulpinstantie. Als uitsmijter mochten we hun niet alleen een hart onder de riem steken,  maar ook een Domino’s Pizza, waarover later meer.

Inmiddels is het belteam bezig met het bellen van 280 (!) members met kinderen. Ook bij hen wordt geïnformeerd naar het welzijn, maar er zijn ook concretere vragen. Zo wordt bijvoorbeeld gewezen op de mogelijkheid om in de zomer gebruik te maken van een gratis gezinsvakantie van Stichting Weekje Weg: is dat iets voor jullie? En zo nee, waarom niet?

Al deze acties zijn erop gericht om beter inzicht te krijgen in de knelpunten waar onze members mee te maken krijgen. En ze te helpen en te stimuleren om de kansen die het Quiet-lidmaatschap biedt zo goed mogelijk te benutten.