De rode loper was uitgerold bij de opening van het nieuwe pand van Quiet Community Groningen aan de Oosterhamriklaan 101-115. Gekostumeerde spelers van de beeldend theatergroep Auth&Tiek vergezelden de bezoekers over de loper, hier en daar applaus oproepend. Vervolgens werden zij eerst naar het talentenloket gebracht. Een sticker met naam en de talenten van de desbetreffende persoon werden op de kleding geplakt.

Foto’s: Mitsuko Fliervoet Photography en Wil van Eekeren

‘Het is gezellig druk,’ vertelde een Quieteer. ‘Naast allerlei organisaties zijn er ook veel members van Quiet en buurtbewoners, dat doet me goed. Dit pand ligt ook fantastisch. Leden van de Voedselbank en  Maxima kledingbank kunnen nu veel gemakkelijker bij ons binnen lopen. Op termijn kunnen we hier zelfs allerlei workshops geven.’

Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties. ‘Wij proberen armoede voor hen te verlichten, door het schenken van leuke dingen (een uitje, etentje, kleding etc.) die kosteloos beschikbaar worden gesteld door bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Daarnaast proberen we onze members weer deel te laten nemen aan de samenleving. Empowerment is daarbij net zo belangrijk als het geven van aanbiedingen. Armoede heeft heel veel gevolgen voor je leven. Vrije keuzes worden niet of nauwelijks meer gemaakt. De keuze wordt bepaald door het geld. Ik kan bijvoorbeeld niet mee naar de bios want ik heb geen geld voor het kaartje, of mijn tank is leeg en ik heb geen geld om te tanken. Triest maar waar,´ aldus de vrijwilliger.

Quiet zorgt er mede met veel andere organisaties voor dat mensen in armoede weer mee kunnen doen. De Quiet Community richt zich niet zozeer op de problemen, maar gaat juist uit van ieders talenten en kracht. Het nieuwe pand verschaft de middelen om nog meer te gaan doen.

https://www.oogtv.nl/2019/10/310630/?fbclid=IwAR0B7LLPpnk0h7yq7qj03V9NPupXXeQvONsXehJ3aBZrrgr_JA26dACgf4M