Maandag 7 september 2020 was het eindelijk zover; de feestelijke opening van onze inlooplocatie!
De zon scheen, ballonnen dansten aan het hek en de stemming was feestelijk.

De ruimte wordt al twee en een half jaar gebruikt maar het afgelopen jaar heeft er een gigantische metamorfose plaatsgevonden. In 2018 trokken wij in in een best wel mooie ruimte met een authentieke tegelvloer. Maar de sfeer in de ruimte was niet bepaald huiselijk terwijl wij dat graag wilden voor onze inloop.
Met wat tafels en stoelen die vooral uitstraalden dat ze lekker functioneel waren werd de ruimte ingericht. Jeroen en Michèlle Meijer van Quinto kwamen langs en boden spontaan aan om de muren van kleur te voorzien. Het frisse groen en rood dat zij aanbrachten gaf de ruimte zeker meer warmte. Daarnaast bouwden zij een barretje voor het raam. Een heerlijke plek voor bijvoorbeeld een intake.

Maar wij misten nog iets. Het bleeflastig om een warm huiskamergevoel te brengen in deze ruimte.

Ondertussen begon de inloopochtend op maandagmorgen steeds beter te lopen. Naast de ochtenden waarop members elkaar ontmoeten en nieuwe vrienden maken worden er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd. Bekijk onze Facebookpagina eens om te zien wat wij de afgelopen jaren vanuit deze locatie hebben georganiseerd.

In de zomer van 2019 kwamen IKEA en Hornbach in beeld als potentiële sponsoren. Toen werd het zaadje geplant voor wat nu de ‘Inloop 2.0’ is geworden. De eerste week van september 2019 hebben vrijwillige medewerkers van Hornbach samen met onze vrijwilligers een geweldige prestatie geleverd. De inloopruimte aan het Aartshertogenplein in Maastricht kreeg in een kleine week tijd een volledige transformatie. Ineens ontstond het gevoel dat wij al die tijd probeerden te pakken; huiselijke warmte.
De lichte, gezellige meubels en aankleding van IKEA, geschonken aan Quiet vanuit hun project Art Local, maken het helemaal af. Heel wat members zijn bezig geweest om deze meubels uit de bouwpakketten in elkaar te zetten. IKEA, altijd een leuke uitdaging!

Toen alles klaar was voor de feestelijke opening van onze geheel vernieuwde inloop trok het inmiddels bekende en gevreesde virus ons land binnen en viel alles stil.

Begin augustus 2020 ging de inloop weer voorzichtig open en werd er een datum geprikt voor de opening, alsnog. De members die vrijwilliger zijn bij de inloop hebben alles op alles gezet om van de opening een onvergetelijk evenement te maken. En dat is zeker gelukt.

Er gebeurden mooie dingen deze ochtend. Medewerkers van Sabic hadden een bedrag van 2936 euro verzameld voor Quiet Maastricht, Ralf Embrechts, medeoprichter van Quiet Nederland, was aanwezig en sprak ons toe, wethouder Jim Janssen bleef langer dan gepland, members gaven met een kaart te kennen hoe belangrijk de inloop voor ze is, en er werd, ondanks dat het maandagochtend was, gedanst. Het was een heerlijke, stralende morgen in de tuin bij de inloop.

Vanaf deze plek willen wij onderstaande personen, bedrijven en organisaties heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de onvergetelijke openingsochtend:
Marjo Aarts-Dassen aanwezig namens IKEA, Kees Bosman aanwezig namens Hornbach, Rian Keijsers aanwezig namens Sabic, Talentino, Nico Pletsers voor de muziek, Bert Vrolijk voor de vele mooie foto’s,  Nellie’s Springkussen (tent en statafels), Bloemisterij ‘t Boerderijke en last but not least alle harwerkende vrijwilligers van Quiet Maastricht.
(Mochten wij iemand vergeten zijn in ons dankwoord, excuses daarvoor, ook jullie hartelijk dank voor alles).

RTV Maastricht was erbij (https://www.rtvmaastricht.nl/tv/nieuws-en-actualiteiten/151047377).

Kom gerust eens een kopje koffie drinken. Wij zijn iedere maandag geopend van 10.00 tot 12.30 uur aan het Aartshertogenplein 24 in Wittevrouwenveld Maastricht.