Tekst: Abigaill Henriquez, Fotografie: Daniëlle Vliegenthart

Dat sporten goed is voor zowel fysieke als mentale gezondheid weet Quiet sponsor Marleen van de Linden als geen ander. Haar sportschool, Femme Vitaal, is het resultaat van de obstakels die ze heeft overkomen.

Na een periode van ziek zijn wilde ze graag sporten, maar voelde zich niet op haar plaats in de reguliere sportschool. En toen het bleek dat zij hier niet alleen in was, gaf dit punt in haar leven haar de kracht om er wat mee te doen: “Mijn ziek zijn heeft zoveel impact gehad op mijn leven, mijn visie op het leven veranderde. Hierdoor durfde ik, ondanks alle risico’s, de stap te wagen om mijn eigen bedrijf te starten”. Zo ontstond haar Vrouwen Only sportschool. Hier kunnen vrouwen van alle leeftijden en culturele achtergronden aan hun gezondheid werken.

Ze vindt Quiet een goed initiatief om mensen in armoede te helpen. “Je kunt er niet altijd iets aan doen dat je het financieel niet redt. Ook dan hebben mensen juist hulp nodig.” Als Quiet sponsor biedt ze members een abonnement op haar sportschool waar onbeperkt gebruik van gemaakt kan worden. En waar sponsor en member elkaar vinden in de sportschool, is er vanuit beide kanten waardering. Members zeggen ‘lekker ontspannen’ te zijn na een dagje sporten en zeggen dat ze goed bijgestaan worden om aan hun gezondheid te werken.

Marleen raadt het andere ondernemers aan om sponsor te worden: “Het is fijn om een ander blij te maken met iets dat jij kunt aanbieden. Zonder dat je direct je portemonnee hoeft te trekken, maar iets biedt vanuit je eigen mogelijkheden. Het geeft de ander het gevoel van waarde te zijn, en niet in een uitzonderingspositie te zitten. Als iedereen met een klein gebaar de ander zou steunen dan is dat van waarde voor beide partijen.”