Was donderdag 1 december even schrikken voor nietsvermoedende bezoekers van het Quiet-pand aan de Hoflaan. Kom je binnen, ligt daar een man op de grond, terwijl de rest van de aanwezigen doodkalm vanaf hun stoelen zit toe te kijken. Of nee, één andere man lijkt zich toch te bekommeren om het slachtoffer.

Gelukkig bleek al snel dat de man-in-nood een routinier was; onze vrijwilliger Hans Libregts heeft al vele jaren ervaring met het grimeren en spelen van slachtoffer(s). Toch was dat op zich niet héél geruststellend, want die vaardigheden maken Hans nog niet immuun voor échte malheur.

De hartslag werd pas weer normaal toen de puzzelstukjes in elkaar vielen: de man die zich over hem heen boog was namelijk Erik Scholten van First Care. Dit bedrijf is een toonaangevende specialist in bedrijfshulpverlening en veiligheid, dat bovendien de doelstellingen van Quiet Tilburg van harte ondersteunt. Vandaar dat Erik – al voor de tweede keer! – gratis een workshop BHV kwam verzorgen voor een enthousiaste groep Quiet-vrijwilligers.

Tal van onderwerpen passeerden de revue. Wat te doen, en wat juist niet, als iemand onwel wordt? Wanneer en hoe gebruik je de aanwezige AED? En hoe zit dat met de blusapparatuur? Het is maar een kleine greep, de vrijwilligers kregen een schat aan vitale en praktische tips aangereikt, waardoor ze adequaat kunnen handelen, als dat onverhoopt nodig is.

Mede dankzij deze bijeenkomst mogen nietsvermoedende bezoekers met een nóg veiliger gevoel in ons pand vertoeven. Dank aan Erik en First Care!