Het was al vroeg een drukte van belang bij het kantoor van Quiet aan de Oosterhamriklaan. 150 members kregen een prachtig filmuitje aangeboden. Sponsoren De Groninger City Club (GCC), FC Groningen, Kinepolis en de Jumbo hadden een veelzijdig programma samengesteld.

Met drie bussen gingen we naar Kinepolis. Daar wachtte een buffet van popcorn en ranja, waarna genoten kon worden van de film Corgi. Voordat deze film begon leefden de kinderen zich uit op de ruimte voor het filmdoek. Radslagen werden getoond en tikkertje werd gespeeld.

Groninger City Club

‘Het is zo mooi om wat voor een ander te doen. En als je dan al die blije gezichten ziet, dan weet je ook weer waar je het voor doet. Bovendien kunnen wij als Groninger City Club, verschillende ondernemers bij elkaar brengen om zo activiteiten van de grond te krijgen die anders bijna onmogelijk zijn. Geeft mij een prachtig warm gevoel,’ vertelt Eric Bos, voorzitter van GCC, enthousiast, terwijl een groep kinderen hollend de filmzaal ingaan.

FC Groningen

Na de film liep men naar het FC Groningen stadion. Veel foto’s werden gemaakt van mogelijke toekomstige voetballers met op de achtergrond de tribunes van het stadion. Daarna volgde de lunch. De Jumbo had immense schalen met allerlei soorten broodjes verzorgd en er werd goed van gegeten.

Sinterklaas

Ondertussen hadden twee pieten zich bij ons gezelschap gevoegd. Na het uitdelen van pepernoten en gesprekjes met de kinderen, kwam als grote verrassing de Sint ook nog langs. ‘Waarom had ik een aardappel in de schoen,’ vroeg een meisje aan de goedheiligman. ‘Ik weet dat jij van friet houdt, maar een zak warme patat in je schoen leek me niet zo’n goed idee, antwoorde de Sint. ’Vandaar de aardappel.’ Een ander meisje vroeg naar het telefoonnummer van Sinterklaas en hij beloofde dat hij een briefje met zijn nummer in haar schoen zou leggen.

Verrassing

Voor zijn aftocht deelde de Sint mee dat bij het verlaten van het stadion er een tasje met verrassingen voor iedereen was. Verwachtingsvol holden de kinderen naar de uitgeefbalie en ontvingen allemaal een tas met kleurboek, stiften, potloden, chocoladeletter, pepernoten en twee vrijkaarten voor FC Groningen. Het feest was compleet.

Knuffel

Daarna weer naar de bussen, terug naar Quiet waar elk kind een knuffelbeest mocht uitzoeken, die beschikbaar gesteld waren door vele particulieren. Met stralende gezichtjes werd er gekozen. ‘Mama, advies, welke moet ik nemen,’ zei Melisana terwijl ze twee knuffelberen omhoog hield. Kiezen blijft moeilijk. Quiet kan in ieder geval terugkijken op een fantastische dag. Veel kinderen ook. Een klein donker jongetje met een grote knuffeldraak om zijn hals stapt naar een van de mensen van Quiet toe en zegt, stralend van oor tot oor: ‘Dank u wel, dat was de mooiste dag van mijn leven!’ Daar doen we het voor!