Bedrijven schrijven de laptops van hun medewerkers na enkele jaren af. Deze exemplaren, vaak nog in prima staat, belanden veelal bij het afval. ‘Dat kan ook anders, waarom weggooien als er ook mensen blij mee gemaakt kunnen worden?’, dachten ze bij Taxperience. Samen met partner IRIS one, die de oude apparaten heeft opgeknapt en geüpdatet, doneerden ze deze aan Quiet Den Bosch. ‘Heel mooi om op deze manier een klein steentje bij te dragen en fijn dat Quiet Den Bosch ervoor zorgt dat deze laptops op een goede plek terechtkomen.’

Quiet Den Bosch zorgt dat de laptops een tweede leven krijgen door deze aan mensen te geven die in armoede leven. In deze (digitale) tijd is een laptop geen overbodige luxe voor een scholier, student of voor iemand die graag contact houdt met dierbaren.

Quiet verzacht armoede door members regelmatig extraatjes aan te bieden. Zij doet dit met behulp van sponsoren, die dit geheel belangeloos doen, vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Omdat ze beseffen dat steeds meer mensen structureel geld tekort komen om volwaardig te kunnen meedraaien. Quiet members in Den Bosch staan voor het overgrote deel ingeschreven bij de Voedselbank, dan heb je geen geld voor extraatjes.