Athos Eet-Maakt-Doet is een bijzonder Radar initiatief in Maastricht. De ontmoetings- en ontwikkelingsplek in de Maastrichtse wijk Biesland is toegankelijk voor zowel deelnemers bij Radar als mensen die vanuit het UWV werkervaring willen opdoen. Daarnaast zijn er zzp’ers uit publieke- en private sector in het gebouw werkzaam. De nadruk bij het begeleiden van de deelnemers ligt op het zelfstandig uitvoeren van de werkzaamheden en op het samenwerken met andere deelnemers en participanten uit de buurt.

Athos EET, een onderdeel van Athos Eet-Maakt-Doet brengt ontmoeten, ontspannen, leren en werken samen. Enerzijds is het een maatschappelijke ontmoetingsplek voor de gemeenschap, anderzijds kan het een ontmoetingsplek voor de zakelijke markt of een fijne studieplek voor studenten zijn. Athos EET is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.30-17.30 en op woensdagavond tot 20.00 uur. In het weekend is Athos EET op aanvraag open en biedt dan ruimte voor besloten bijeenkomsten.

We staan klaar voor elkaar

Marianne Pfeifer ATHOS EET

Marianne Pfeifer is sinds twee jaar actief als sociaal ondernemer /kartrekker bij Athos EET. Marianne daarover: “Wat wij uitdragen met onze organisatie is,  dat we naast het bieden van een springplank / podium voor onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook we een vangnet zijn voor elkaar. We staan klaar wanneer dat nodig is.”

Zij is overtuigd van dat vangnet. “Als we simpelweg met elkaar afspreken, om terug te gaan naar het principe, waarin we elkaar helpen, wanneer dat nodig is en daar niet automatisch iets voor terug willen hebben. Voor mij persoonlijk is dat iets heel normaals. Men geeft immers om te geven, niet om te ontvangen. Vaak zijn de dingen die men geeft, voor de gever lang niet van zo veel waarde, als de waarde die het voor de ontvanger heeft. Mooier kan het toch niet?!”; zegt Marianne vol passie.

Micro samenleving

Het is voor haar logisch dat zij de samenwerking opzoekt met de pas opgerichte Quiet Community Maastricht. Marianne zegt: “De Quiet Community is voor mij een verbintenis, die we met elkaar als “micro” samenleving aangaan en die eigenlijk heel natuurlijk en logisch zou moeten zijn. Ik ben trots dat ik met ons team de mensen bij de officiële aftrap van de Quiet Community Maastricht op 17 oktober 2017 kennis kan laten maken met onze deelnemers én kan laten proeven van hun culinaire kwaliteiten.”

Maar de verbintenis gaat verder, zo zegt Marianne:  “Graag verbinden wij ons óók na de aftrap aan de Quiet Community Maastricht. Als partner om mee te denken voor de toekomst van ons én Quiet, maar ook heel concreet. Wij gaan iedere dinsdag een lekkere lunch aanbieden bij ons in de Athos EET voor 4 members (2 koppels) tussen 12.00 en 14.00 uur. Het betreft een 3 gangen lunch met een soepje vooraf, dan een broodje van de dag en als toetje lekker eigengemaakt gebak.”

Een mooi aanbod! Deze lunch wordt straks via het Quiet Platform elke week aangeboden aan de ingeschreven members van de Quiet Community Maastricht. Marianne en het team staan er klaar voor!