Dankzij Recreatiecentrum Zevenkampse Ring kunnen Quiet-members gratis gebruikmaken van verschillende wateractiviteiten. Normaal richt het recreatiecentrum zich alleen op projecten die gericht zijn op wat er speelt in de wijk. Maar vanuit hun grote maatschappelijke betrokkenheid bedacht zij een klein jaar terug om verder dan de eigen wijk te kijken. Zo kwam het recreatiecentrum uit bij Quiet Rotterdam. Het vraag en aanbod systeem van Quiet leent zich prima voor het koppelen van een member aan een dienst.

Uit isolement
Om Rotterdammers op een laagdrempelige manier uit hun isolement te halen, wordt twee keer per week een kop koffie in de eigen brasserie De Ring aangeboden.  Dit beviel meteen goed en al snel is gekeken naar hoe je nog meer mensen kan bereiken. Armoede treft immers alle lagen van de bevolking. Kinderen uit deze gezinnen gaan meestal niet op vakantie. Maar ook zij verdienen een plezierige tijd en het recreatiecentrum stelt daarom vrijzwemkaarten beschikbaar. Deze kunnen dan in de vakantieperiode worden gebruikt.

Vrijkaarten
Naast eerdergenoemde activiteiten worden regelmatig vrijkaarten voor aquafitness aangeboden. Quiet-members mogen voor langere tijd aqualessen volgen. Het meest recente in het aanbod is de Swim Party: vieren van een kinderfeestje in het zwembad. Kinderen in armoede worden vaak buitengesloten van verjaardagsfeestjes. Laat staan dat ze hun eigen verjaardag kunnen vieren. Hoe mooi is het dat de Swim Party ze deze mogelijkheid biedt. Na twee uur in het zwembad krijgen zij een hapje en drankje in brasserie De Ring. De diepere gedachte achter dit feestje in het zwembad is dat deze kinderen hopelijk nu zelf  ook  worden uitgenodigd voor verjaardagsfeestjes van vriendjes of vriendinnetjes.

Doorverwijzen
Recreatiecentrum Zevenkampse Ring biedt niet alleen activiteiten aan. Zij verwijst ook gezinnen door naar bijvoorbeeld Stichting Meedoen of Jeugdsportfonds. Quiet-members laten hun waardering voor de aangeboden activiteiten ook echt blijken.

Kinderen verdienen een belevenis en water is het leukste speelgoed dat er is.

Wilt u ook sponsor worden van Quiet Rotterdam en Rotterdamse gezinnen met een smalle beurs steunen? Neem contact met ons op via quiet@rotterdam.nl of 06-20946782. Of ga naar: https://quiet.nl/sponsors/.