Een van onze members heeft op een zaterdagmorgen dankbaar gebruik gemaakt van de aanbieding om naar de Pluktuin in Dordrecht te gaan. Ze heeft daar zo van genoten en stuurde ons de onderstaande mail. Zelf werden we heel gelukkig van deze e-mail en delen deze graag!

Zaterdagochtend om 09:30 uur aan de Kromme Zandweg 75 te Dordrecht stond er bij aankomst al een rij volwassenen en kinderen te wachten om de Dordtse Pluktuin te betreden. Auto’s stonden ook netjes in de rij om op het terrein te kunnen parkeren, fietsen werden aan de andere kant gestald.

Vriendelijk werd een ieder begroet en ik kon na een paar minuten doorlopen naar het ‘begin van de Tuin. Ook daar werd ik verwelkomt met een zonnig gezicht en de raag of ik al eerder in de Pluktuin was geweest en of ik wist hoe het werkte. Toen werd mij de manden gewezen waar er snoeischaren voor volwassen en en kinderschaartjes lagen om te gebruiken als je zelf niks bij je hebt.

Mijn zoektocht naar de mooiste, fleurigste bloemen kon beginnen. Dat was niet moeilijk want eenmaal in het veld ben je al omringd met de prachtige weelde van alle kleurige en fleurige veldbloemen die er maar zijn. Het was al best druk, opa’s en oma’s, kinderen, vader met kind, moeder met kinderen, gezinnen.

‘Hele generaties samen aan de pluk..Heel mooi om te zien!’

De bloemetjes stonden er prachtig bij, de bijtjes zoemde me om de oren, krekels lieten zich ook goed horen tussen het groen door. Na lange tijd weer loeiende en grazende koeien ‘live’ gezien.. (ohhh erg toch?!!). Maar alles bij elkaar maakte het plukken in de tuin helemaal af! Ik voelde mij helemaal zen.,

Met een mooie bos veldbloemen ging ik huiswaarts, met meegekregen tip: de bloemen 2 uur in koud water laten staan, dan de onderste bladeren verwijderen voor ze te schikken in een baas!!

Quiet en Pluktuin, dank jullie wel! Lieve bloemengroetjes, een blije Quiet-member