Met een bedrukt gezicht komt een member, alleenstaande vader van 4 kinderen, langs in de inloop. Er zijn meer mensen aanwezig, maar als het rustiger wordt komt het hoge woord eruit: hij heeft helemaal geen Sinterklaas cadeautjes voor zijn kinderen… daar is hij stuk van. Net zo kapot als z’n boodschappenkarretje, die hij nodig heeft met zijn kinderen op de fiets.. dat kon er ook nog wel bij. Hij voelt zich behoorlijk wanhopig.

Er volgt een droevig verhaal over verlies van werk, alleen opvoeden van kinderen in armoede, de schaamte en het isolement. We zijn er weer even stil van, worden ons opnieuw bewust van de rauwe werkelijkheid van armoede die velen in ons land helaas beleven.

Deze armoede kunnen we bij Quiet natuurlijk ook niet zomaar even oplossen, maar verzachten is af en toe wel mogelijk… Toeval of niet? Een tijdje geleden schonk Stichting de Hulpexpress ons 2 prachtige fietskarren! Wat zijn we daar blij mee, het komt nu zo goed van pas. Onze member kan het haast niet geloven, een mooie fietskar voor hem.. en er passen gelijk allemaal leuke cadeautjes in. Zijn eerdere wanhoop vloeit weg met de tranen op zijn gezicht.

Dankjewel Hulpexpress en alle mensen die zoveel mooie cadeautjes schonken!