Op Carnavalsmaandag waren Quiet-members – en al helemaal hun kinderen – van harte welkom in de Pelgrimhoeve. Daar werd speciaal voor hen een spetterende carnavalsochtend met alles d’rop en d’ran georganiseerd. Het initiatief tot deze topochtend werd genomen door de Rotaryclub Tilburg, die zich als hoofdsponsor over het evenement ontfermde, maar het daar niet bij liet; diverse leden droegen als vrijwilliger persoonlijk bij aan het welslagen van het evenement. Ook tal van andere sponsors wist men enthousiast te maken. Zo werd de feestzaal van de Pelgrimhoeve, thuishonk van carnavalsvereniging de Kaauw Errepels, voor niets ter beschikking gesteld.

De prijzentafel bij de tombola was rijk geschakeerd, met onder andere vijf toegangskaarten voor de Efteling, twee complete burgermaaltijden van Burger Business; beautypakketten van Etos Goirle en tandverzorgingspakketten van tandarts Ted van Iersel.

De kinderen kwamen sowieso niets te kort. Het begon al met het uitzoeken van gratis carnavalskleding, die door Sterk Huis werd verzorgd. Daarna konden ze meteen door naar de schmink, om zich vervolgens in het feestgewoel te storten, aangevuurd door een heuse DJ. Als ze het hossen even moe waren, konden ze deelnemen aan diverse spelletjes of zich te goed doen aan popcorn, een snoepzakje, gratis drankjes of broodjes knakworst. Alsof dat allemaal niet genoeg was maakte fotografe Saskia Moerman prachtige portretfoto’s van kinderen en ouders. Overbodig om te zeggen dat de kinderen en hun ouders zich uitstekend hebben vermaakt.

   

Bij de foto bovenaan: Vele handen hebben licht werk gemaakt, de Pelgrimhoeve is klaar om de Quiet-kids en hun ouders een feestelijk onthaal te bereiden.

Bij de foto’s hierboven: Enkele van de vele prachtige foto’s die Saskia Moerman van de Quiet-kids maakte.