Quiet Community Rotterdam timmert flink aan de weg. Dat is hard nodig, want in deze stad tiert de stille armoede welig. Om voor zoveel mogelijk mensen iets te kunnen betekenen wil projectleider Goof van den Heuvel van Quiet Rotterdam positieve krachten in de samenleving losmaken. 

Bij JCI Rotterdam hebben ze weinig aansporing nodig gehad om de schouders onder de armoedeverzachting in de havenstad te zetten. Bij de netwerkorganisatie voor  ondernemende mensen tot 40 jaar is het ‘standaard’ dat leden zich inzetten voor maatschappelijke doelen. Zij zijn dan ook verre van blind voor de impact van armoede. Sandra de Haan van JCI vertelt: “Ik volgde Steenrijk, Straatarm op SBS 6. Met ons gezin zitten we daar een beetje tussenin, en we besloten bij wijze van bewustwording tot een ‘arme week’, waarin we met een zeer beperkt budget probeerden uit te komen. Nou, dat zorgde inderdaad voor de nodige eyeopeners. Als je beseft hoe blij kinderen met een nieuw paar schoenen kunnen zijn – ook al omdat ze op school gepest werden omdat ze maar één paar hadden, dat komt binnen. En het besef dat armoede schuurt leeft veel breder binnen JCI. Dus toen Goof van den Heuvel van Quiet een presentatie kwam houden, stond hij niet tegen de muur te praten.” Dat klinkt luid en duidelijk door in de rake en uitnodigende tekst die JCI zijn relaties heeft toegestuurd:

Een biertje op het terras, lekker lunchen met collega’s, een weekendje weg. Het lijkt zo vanzelfsprekend, toch? Het maakt het leven extra leuk. Voor veel Nederlanders is dit echter helemaal niet vanzelfsprekend. Over Rotterdam gesproken: 1 op de 5 gezinnen leeft in armoede en moet rondkomen van ongeveer € 50 in de week. Die gezinnen staan vaak op standje ‘overleven’. Het gaat om een grote groep in Nederland – ruim 1 miljoen mensen – maar toch lijkt armoede onzichtbaar in ons dagelijks leven. Daarom vraagt JCI Rotterdam graag uw aandacht voor stichting Quiet.

Wat doet Quiet? De stichting brengt armoede onder de aandacht én wil het leven in armoede verzachten. Hoe? Door lokale sponsors iets aan te laten bieden wat het leven aangenamer maakt: van een tweedehands fiets tot een keertje uiteten, van een knipbeurt tot kaartjes voor theater of sport. De ‘Quiet-members’ maken via een digitaal platform gebruik van dit gratis aanbod.

In oktober gaat de Quiet Community ook live in Rotterdam. JCI Rotterdam omarmt dit initiatief en gaat Quiet helpen om een vliegende start te maken. Voor een zo groot mogelijke impact organiseren we op donderdag 18 oktober – in de Week van de Armoede – een benefietavond: Get Together for Quiet Rotterdam. Op deze avond maakt u kennis met Chris, Quiet-member. Hij vertelt hoe hij van succesvol ondernemer opeens één van die 1 miljoen armen in Nederland werd en wat dat voor hem betekent. Verder zullen ook andere sprekers hun licht laten schijnen op het onderwerp armoede en zullen we items veilen om geld op te halen voor het goede doel. Samen met leden en oud-leden van JCI en ons netwerk willen wij zoveel mogelijk bijdragen (met geld, producten en diensten) aan dit mooie initiatief.

Drive

Goof van den Heuvel is erg blij met deze ondersteuning. “En niet alleen vanwege de bijdragen die eruit voortkomen. Wat mij raakt is de betrokkenheid en de drive van deze jonge mensen om met z’n allen iets te betekenen voor mensen die het heel goed kunnen gebruiken. Dit is dan ook meteen een modelvoorbeeld van de manier waarop Quiet Community aanbieders en mensen in armoedesituaties met elkaar wil verbinden.”

Bij de foto: Goof van den Heuvel (Quiet Rotterdam) en Sandra de Haan (JCI Rotterdam) zijn enthousiast over elkaars betrokkenheid bij de armoedeverzachting.

Meedoen met JCI en Quiet?

Graag nodigen JCI en Quiet Rotterdam eenieder uit voor deze bijzondere avond, die op donderdagavond 18 oktober van 17.00 tot 20.30 uur zal plaatsvinden in NH Atlanta Rotterdam aan de Aert van Nesstraat 4. Dan willen we elkaar inspireren en je vragen om na te denken wat je tijdens of na deze avond kunt betekenen voor Quiet Rotterdam. De entree bedraagt € 10, inclusief eten en welkomstdrankje, je kunt je aanmelden via deze link. Voor meer informatie over het evenement, klik je op deze link.

Over Quiet Rotterdam

Verhinderd op 18 oktober, maar wil jij wel je talenten, tijd, energie, producten en/of middelen inzetten om mensen in armoedesituaties verder te helpen? Neem dan contact op met projectleider Goof van den Heuvel, goof@quiet.nl. 

Over JCI

JCI staat voor Junior Chamber International, een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI heeft circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 ‘kamers’ met in totaal circa 2000 leden. JCI is niet politiek of religieus gebonden en heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.

Bekijk ook deze video waarin Goof vertelt over zijn werk als projectleider bij Quiet Rotterdam.