‘Het is juist in deze tijd heel belangrijk om zichtbaar te blijven,’ zo begint Sebastiaan Hagewoud (44) eerstverantwoordelijke voor de marketing van de Vermaatgroep, zijn verhaal. Samen met Jeroen Dolfing, regiocoach bij dezelfde organisatie, overhandigt hij een cheque van 1635 euro aan Quiet Groningen.

Tekst: Arnold de Meijer

‘Wij zijn een grote organisatie op het gebied van leisure en traffic. Wij faciliteren onder anderen voor ruim 400 Musea, alsook het Rijksmuseum in Amsterdam. Toen alle horeca gesloten moest worden in de lockdowns, zijn we rond de tafel gaan zitten om te kijken wat we alsnog konden doen. En dan vooral voor de mensen die het minder hebben dan wij. We hebben bijvoorbeeld blikken snert rondgebracht. Daarnaast hebben we foodboxen voor particulieren en bedrijven gemaakt. Ook onze dinerbox vond gretig aftrek. Ruim 600 diners voor 4 personen hebben we zelf rondgebracht.’

Licht uitstralen

Het zichtbaar blijven is heel belangrijk: ‘Hoewel het vrij kostbaar is, hebben we ook dit jaar van Dot een mooie kerstbal gemaakt, om toch een beetje licht uit te stralen. Als organisatie zijn wij maatschappelijk betrokken en voorstander van sociaal verantwoord ondernemen. Juist in deze moeilijke tijden is blijven samenwerken essentieel. Samen met Dot, Nok, Huis De Beurs en het Paviljoen Sterrebos, hebben we in totaal 1635 euro opgehaald voor Quiet Groningen en daar zal vast een goede bestemming voor gevonden worden,’ aldus Sebastiaan.