Om te laten zien hoe blij wij zijn met onze sponsors, zetten wij ze graag in het zonnetje. Deze keer is Inkstation van Hafid aan de beurt!

Oorspronkelijk komt Hafid uit Den Bosch, maar na een tijdje te hebben gewerkt besloot hij de gok te wagen en voor zichzelf te beginnen in een nieuwe stad. Dit bleek een goede keuze: al 18 jaar bevindt Inkstation van Hafid zich in de Hertogstraat in het centrum van Nijmegen. Die 18 jaar bestaan natuurlijk uit goede en uit slechte jaren. De coronacrisis heeft dan ook een slechter jaar met zich meegebracht. Hoewel Inkstation open mocht blijven, was er bijna niemand in de stad om hier gebruik van te maken.

Hafid is echter een echte ondernemer. Op de momenten waarop het slecht gaat wordt hij creatief om de situatie te verbeteren. Zo maakte hij het mogelijk om zijn inkt te laten bezorgen toen zijn klanten niet vaak fysiek naar de winkels kwamen. Op momenten wanneer het goed gaat is hij echter snel tevreden. Hij is dankbaar voor wat hij heeft en heeft niet veel meer nodig dan dat. In plaats van meer aan zichzelf besteden, geeft hij liever aan anderen.

Toen één van zijn vaste klanten (Vincent, één van onze oprichters) vroeg of Hafid mee wilde doen als sponsor van Quiet Nijmegen, twijfelde hij dan ook geen seconde. “Hij vroeg of ik daar interesse had. Ik hoefde er eigenlijk niet over na te denken. Iets terug doen daar ben ik altijd wel van.”

Inmiddels doet hij dit al meerdere jaren. Hoewel hem soms meer gevraagd wordt dan hij kan geven, zijn vrijwel alle ervaringen met Quiet members zeer positief geweest. Zowel Hafid als de members worden er blij mee gemaakt: “Als ik iemand die minder bedeeld is gelukkig kan maken met een vulling inkt of iets anders, dan doe ik dat ook met alle liefde. Ik word daar zelf ook blij van.” Hij moedigt andere bedrijven dan ook aan om hetzelfde te doen. Ondernemers moeten natuurlijk voor zichzelf invullen hoe ze het doen, maar ze kunnen haast altijd wel iets betekenen voor een ander. Hafid is blij om te kunnen delen en hoeft hier niks voor terug: “als iemand dankjewel zegt, dan is dat voor mij al meer dan voldoende.”

Dus bij deze: dankjewel Hafid!

 

 

Celia Okoro – 17 mei 2021