De HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) geeft hun studenten de optie een deel van hun studie zelf in te vullen. Zo kun je tijdens je studie iets doen wat jij belangrijk vindt en zo extra kennis opdoen. Je Engels verbeteren bijvoorbeeld.
Of, zoals Eva, Hannah, Talat en Tom deden: kerstpakketten verzamelen en uitdelen aan Quiet members.

Via hun studie Commerciële Economie sloten zij zich in januari voor hun vrije opdracht aan bij het Green Office.
Dit bureau is onderdeel van de HAN en houdt zich bezig met duurzaamheid.

van links naar rechts: Tom, Hannah en Eva

Samen wilden zij dan ook een duurzaam project opzetten dat paste binnen hun studie. Omdat het januari was, kwamen zij op kerstpakketten. Genoeg bedrijven hebben deze over en laten ze maar wat weg stoffen. Zonde! En dus bedachten ze een beter thuis voor deze pakketten: Nijmegenaren die ze goed kunnen gebruiken.

De volgende stap was bellen. Heel veel bellen. Dit bleek nog best lastig. Omdat het door de lockdown financieel soms

best lastig was afgelopen jaar, hadden een heel aantal bedrijven geen kerstpakketten, of ze hadden iedereen cadeaubonnen opgestuurd. “Door corona was er ook minder feeling. We konden niet even langsgaan, of door de stad de winkels aflopen. We moesten iedereen bellen.” Hoewel het soms best een domper is om weer een ‘nee’ te horen, gingen ze stug door. En met resultaat!

Ondertussen zochten de studenten ook naar een manier om deze pakketten op de goede plek te krijgen. “In eerste instantie wilde we dat via de gemeente doen, maar die reageerden niet.” Zo kwamen ze uiteindelijk bij Quiet Nijmegen terecht. Een samenwerking waar beide partijen erg blij mee waren. (“Heel erg bedankt dat het via jullie mocht.” “Heel erg bedankt dat jullie het via ons wílden doen.”)

Eva, Hannah, Tom en Talat hebben uiteindelijk zelf de pakketten rondgebracht. “Dat was zo tof om te doen. Dan zie je ineens waar je het voor doet. Mensen waren heel dankbaar. Het was het hartstikke waard!”

En daar sluiten wij ons volledig bij aan.

Net als onze members:

“Wat een superleuk en lekker pakket kreeg ik vandaag van jullie! Echt heel erg leuk en veel originele dingen die je zelf niet koopt. Hartelijk bedankt!”