Ook deze eindejaarsperiode hebben de mannen van de Kiwanis Club Tilburg zich uitgesloofd om een actie voor de members van Quiet Community op touw te zetten. Dat hóórt ook zo als je Kiwani bent: de leden verplichten zich tot persoonlijke inspanningen om het leven van met name minderbedeelde kinderen op te fleuren.

Samen met de collega-clubs in het land werd er maar liefst € 250.000 opgehaald om te besteden aan een gerichte vorm van armoedeverzachting. In eendrachtige samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind zorgde het Tilburgse ‘chapter’ ervoor dat er maar liefst 150 Heppie Boxen werden gereserveerd voor onze regio.

.

Ingeval van de Kiwanis blijft het niet bij ‘hup, hier heb je een cheque, doe er maar iets leuks mee’. Nee, persoonlijk is ook écht persoonlijk. En dus reden er in de kerstperiode zo’n twintig Kiwanis kris-kras door Tilburg (en Hilvarenbeek) om de boxen thuis af te leveren bij de gelukkige winnaars. Dit gebaar werd bijzonder gewaardeerd, zo blijkt uit de reacties op onze besloten membergroep. En de inhoud ook, zoals je op de foto kunt zien.
Zoals een ouder het verwoordde: “Als je in een klein flatje woont met vier kids van 4 tot 13 jaar, dan is het met de lockdown echt niet eenvoudig om het allemaal in harmonie te laten verlopen, haha. Dus elke afleiding is zeer welkom. Het is best bijzonder dat andere mensen dat beseffen en iets voor je willen betekenen. Er is druk geknutseld, gebakken en gespeeld de afgelopen weken… geen centje pijn, ze zijn heel zoet geweest!”