Op woensdag 10 april was het feest aan de Boomstraat 131. Ja, je leest het goed: op onze ‘ouwe’ locatie vierden zeven Quiet-members het feit dat ze een mooie stap naar de toekomst hebben gezet. Met succes volgden zij de training Nu Ik!.

De terugkeer naar de Boomstraat was geen toeval. Quiet is dan wel verhuisd naar Tilburg-West, maar de samenwerking met voormalig huisgenoot De Krachtcentrale 013 is gebleven. Samen met hen ontwikkelden vier Quiet-ervaringsdeskundigen de training. De pilot die eind vorig jaar succesvol werd afgerond richtte zich op alleenstaande moeders met zorgtaken en een krap budget. Zij kregen op tal van gebieden handvatten aangereikt om – ondanks de tegenwind – toch het beste uit zichzelf te halen, zoals je hier kunt lezen.

Het resultaat schreeuwde om een vervolg, en dat kwam er dan ook begin dit jaar. Zeven trainees gingen in zeven bijeenkomsten met zichzelf en hun kansen aan de slag. Wat zij beleefden is mooi verwoord door member Mien in dit artikel van Regine Griep.

Kracht uitstralen

Een spectaculair onderdeel was de metamorfose die de cursisten mochten ondergaan bij partner Tante Pollewop. Het resultaat staat symbool voor hun ontwikkeling: blij durven zijn met jezelf, kracht vinden en uitstralen, opkomen voor jezelf.


.

Aicha, Anja, Marian, Mien en Werdi (steeds van links naar rechts) werden zichtbaar vrolijk(er) van de metamorfose bij Tante Pollewop.

Gerda de Ruijter van De Krachtcentrale 013 vertelt met gepaste trots: “In de evaluatie vroegen we de deelnemers om de diverse onderdelen een cijfer te geven. Als je dan ziet dat het láágste gemiddelde een 7,8 is, dan denk ik dat we de ervaringen uit de pilot goed hebben verwerkt in deze tweede training.”

Gezien de fijne resultaten en enthousiaste reacties is het niet verwonderlijk dat een derde editie van Nu Ik! aanstaande is. Op woensdag 15 mei staat de eerste bijeenkomst gepland. Interesse om ook zo’n ontwikkeling door te maken? Mail dan naar gerda@dekrachtcentrale013.nl.

Bij de foto boven: Sindus, Naïma (coach), Marian, Werdi, Mien, Aicha, Gerda (trainer), Anja en Stefanie (coach) hebben samen een geslaagde training beleefd. Deelneemster Tonnie ontbreekt op de foto.