Armoede is ook in Nijmegen een actueel thema. Urgent is het armoedevraagstuk zeker: het Sociaal Cultureel Planbureau bracht in juli een rapport uit over de maatschappelijke gevolgen van corona. Een greep uit de koppen:  “Hardste klappen bij de kwetsbaarste groepen”, “Verdere toename armoede verwacht in sectoren en beroepen die al veel werkende armen kenden”, “Kinderarmoede neemt naar verwachting toe; kinderen uit eenoudergezinnen en grote migrantengezinnen zijn kwetsbaar”. Bekijk het hele rapport hier.

Quiet verlicht armoede
Onze missie is armoede verlichten in Nijmegen, op een innovatieve manier. Van en vóór Nijmegenaren. Quiet Nijmegen maakt een verschil voor Nijmegenaren in armoedesituaties. We vertellen over armoede en vragen er structureel aandacht voor. We verzachten armoede door onze Quiet-members in samenwerking met lokale sponsors gratis diensten, producten en verwennerijen aan te bieden. En we bouwen aan een Quiet Community waar talenten kunnen opbloeien en zelfvertrouwen groeit.

Help mee door sponsor te worden

We zijn op zoek naar nieuwe sponsors! We zoeken een zo gevarieerd mogelijk aanbod voor onze members zodat we voor iedereen wat wils kunnen aanbieden. We worden momenteel gesteund door onder andere kappers, cafés, restaurants en zwembaden, maar ook NEC en verschillende musea staan op de lijst. Wil je weten wie al onze sponsors zijn, klik dan hier.

Wil je onze members ook af en toe blij maken met een extraatje? Stuur dan een mail naar diana.stunnenberg@quiet.nl.

 

Steun Quiet Nijmegen financiëel: word Vriend
In onze Case for Support kun je uitgebreid lezen wie wij zijn en wat onze missie is. 

Wil je Vriend van Quiet Nijmegen worden?
Dit betekent dat we je vragen een donatie aan Quiet te doen en dat wij je als tegenprestatie met een digitale nieuwsbrief regelmatig informeren over ons werk. Je helpt dan daadwerkelijk bij de uitbouw van onze organisatie en het ondersteunen van gezinnen in armoede. 

Doneren
Je kunt rechtstreeks aan ons doneren op rekeningnummer NL 23 RABO 0335 7946 29, ten name van Quiet Nijmegen. Vermeld hierbij je emailadres in het kenmerk. Wij staan bij de belastingdienst als ANBI-stichting geregistreerd onder RSIN/fiscaal nummer 859370732.

Of klik op onze website op de Doneerknop. LET OP: Selecteer bij stad ‘Nijmegen’ en betaal een bedrag naar keuze via iDEAL. 

Onze missie wordt ondersteund door de volgende ambassadeurs: Achterstandsfonds Nijmeegse Huisartsenvereniging, Mathieu Fluit/MJFP, Qader Shafiq, Frank Boeijen, Familie Korstanje/Fortainvest/Forta Foundation, Nijmeegse Annie/Claudia van Kesteren

Hartelijk dank!

 

Nog even geduld! Deze video volgt.

 Gepubliceerd op: 28 aug 2020 om 14:44