De jonge musici van het Euregio Jeugdorkest spelen letterlijk de sterren van de hemel in de Tilburgse Concertzaal. De Star Wars-suite en een recent werk: ‘The Pillars of creation’ staan op het programma. Na de pauze ‘De Planeten’ van Gustav Holst. Je bent vrijdag 21 mei om 20:30u van harte welkom. ‘The Star Wars Suite’, geschreven door John Williams, zal iedereen herkennen. De muziek van Star Wars neemt u mee op een reis naar een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan.

Pillars of creation
Het Euregio Jeugdorkest speelt ook een zeer recent werk, van Bram Kortekaas.
Bram heeft met zijn werk ‘Pillars of Creation’ de compositiewedstrijd gewonnen die het EJO i.s.m. Concertzaal Tilburg uitschreef in 2015. Deze compositiewedstrijd voor symfonisch orkest wil jonge componisten die wonen en/of werkzaam zijn in België en Nederland stimuleren om de uitdaging aan te gaan om voor groot symfonisch orkest te schrijven. De wedstrijd is bedoeld voor jonge componisten met een maximum leeftijd van 30 jaar. Zij werden uitgedaagd om een stuk van 6 tot 10 minuten te componeren voor een groot symfonieorkest met als inspiratiebron het heelal. De inzendingen werden beoordeeld door een uiterst deskundige jury, bestaande uit: Willem Jeths (componist des vaderlands), Piet Swertsen Wim Henderickx.

The Planets
Na de pauze volgt het grote werk ‘ The Planets’.
’The Planets’ van Gustav Holst is een van de meest uitgevoerde Engelse muziekstukken. De zevendelige orkestsuite laat de karakters van verschillende planeten horen. Onze orkestleden laten u zweven in de ruimte!

Interesse? Quiet Community kan tien kaarten aanbieden, maximaal twee per member. Mail naar info@quiet-archief.nl. Wie mailt, komt op de gastenlijst. Maar…..wees snel, want op = op!