Gedurende de zes weken van de schoolvakantie organiseerde Quiet Hilvarenbeek bijna dagelijks een leuke groepsactiviteit voor hun members. Ruim 400 inwoners van de gemeente Hilvarenbeek konden kiezen uit ruim 30 activiteiten. Er werd massaal ingeschreven en genoten!

Thea* vertelt: “Ik heb de zomer van mijn leven gehad! Wat heb ik veel gedaan en leuke mensen ontmoet, alles tot in de puntjes verzorgd”. Dat is precies waar de vrijwilligers van Quiet Hilvarenbeek het voor doen!

Alles wordt duurder en er komen steeds meer members bij. En als het dan al moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen, worden de leuke dingen uitgesteld. Simone, projectleider van Quiet Hilvarenbeek vertelt; “Samen met de vrijwilligers hebben we een avond samen gezeten om activiteiten te bedenken die leuk zijn, voor gezinnen met kinderen, maar ook voor alleenstaanden. Hieruit is een hele lijst ontstaan. Want in Hilvarenbeek is super veel te doen. Dankzij een donatie van Basisschool Starrebos hebben we er samen voor gezorgd dat we het mogelijk hebben gemaakt voor veel mensen om een fijne vakantie te hebben”

Members konden zich vooraf inschrijven voor de activiteiten. Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit een dagje naar het Safaripark, zwemmen bij de Roodloop, `bezoek aan de Beekse musea, samen koken bij ’t Schop, Handboogschieten in Baarschot, lekker samen lunchen en klimmen bij het klimbos. Maar ook een aantal creatieve workshops, georganiseerd door members én vrijwilligers stonden op het programma. De vakantie werd afgesloten met een Quiet dag bij Scouting Hilvarenbeek, met springkussens en een frietkar. Dit was mede mogelijk door de opbrengst van de Quiet tasjes en een bijdrage van Stichting Annetje van Puijenbroek. Een hoop mooie vakantie verhalen werden gedeeld tijdens deze dag, die voor members en vrijwilligers een groot succes was.
Als één van de laatste activiteiten stond een dagje Zoutelande gepland. Een volle touringcar vertrok in de vroege ochtend vanaf de Vrijthof. Een dag zon, zee en strand! “Voor veel members de eerste keer aan zee of de eerste keer in heel lange tijd. Verkleurd en moe kwamen ze ’s avonds weer in Hilvarenbeek aan, zo mooi om die enthousiaste gezichten te zien” aldus Annemarie, vrijwilliger van Quiet.

“Volgend jaar zeker weer zo’n mooi programma” aldus Janny “Vooral het samen genieten is bij de members en vrijwilligers heel goed bevallen. Nieuwe contacten zijn gelegd, dat is heel erg mooi!”
Namens Quiet Hilvarenbeek, heel erg veel dank aan alle members, vrijwilligers, organisaties en ondernemers die hun steentje aan het zomerprogramma hebben bijgedragen!