Op zaterdagavond 19 november was een team van 11 Quiet-mêense te gast in het Koning Willem II Stadion. Zes member-vrijwilligers, drie medewerkers en twee bestuursleden zetten zich daar in een chique skybox, rijkelijk voorzien van hapjes en drankjes, eendrachtig aan de zeer gevarieerde opdrachten in de STadsQuiz. Die grote T kennen we: alle vragen gingen uiteraard over Tilburg.

Anders dan andere teams mochten we gratis deelnemen. Dat had een reden: net als bij eerdere edities zou de opbrengst van dit evenement ten goede komen aan een goed doel. Je raadt het al: dat was Quiet Community Tilburg. 

Ons team dacht mee te doen voor de gezelligheid, maar bleek uiteindelijk bloedfanatiek te zijn (zie foto), net als alle deelnemende teams trouwens. De StadsQuiz wordt steeds met zoveel liefde voor en kennis over Tilburg gemaakt dat je als vanzelf wordt meegesleept in het spel. Weetjes, doordenkvragen, doe-vragen met spannende deadlines, de inzet van hulplijnen, een fictieve taxirit door de stad… de taskforce van koppeltjes die we hadden gevormd hoefde zich vier uur lang geen moment te vervelen. Groot compliment aan de bedenkers! 

Aan het eind van de superavond kregen we te horen waartoe al onze inspanningen hadden geleid: 12e van de 32 deelnemers, ons beste resultaat ooit.

Even daarvoor hadden we het échte hoogtepunt van de avond beleefd. Chantal van Rijswijk, teamleider van Quiet Tilburg, mocht naar voren komen om uit handen van president Martin Bertens een cheque van maar liefst € 15.000 in ontvangst te nemen. Die gaat Quiet Tilburg volgens afspraak besteden aan kinderbedden, kindermatrassen en warm beddengoed voor de members. Hard nodig, weten we al jaren, want vitaal voor een goede nachtrust, uitgeslapenheid op school, goede leerprestaties en dus kansrijker opgroeien. 

O ja, nog één vraag in onze eigenste STadsQuiz is onbeantwoord gebleven: van welke trouwe, sociaal bewogen club sloven de leden zich steeds uit om dit evenement tot een doorslaand succes te maken?

Mocht je er niet uitkomen, spiek dan gerust bovenaan dit artikel.