Het is bijna 31 augustus 2019, de datum waarop je aanvraag voor ondersteuning uit het Quiet-fonds binnen moet zijn. In dat fonds zitten onder meer de opbrengsten van de armoedeglossy Quiet 500. De initiatiefnemers besloten in totaal € 100.000 beschikbaar te stellen voor armoedeprojecten die zich richten op kinderen. Na de eerste aanvraagperiode kregen 21 initiatieven, verspreid over het hele land, een bijdrage van maximaal € 2.500. ‎Voor de tweede aanvraagperiode is nog € 50.000 beschikbaar. Doe als Stichting De Poort in Groningen en verras de jury op de valreep met jouw vernieuwende idee of initiatief. 

Het idee van De Poort was even simpel als ontwapenend: kinderen van ouders die het niet breed hebben even laten genieten. Bestuurslid Lodewijk van Gaalen van de stichting vertelt: “De kinderen voor wie we iets willen betekenen komen voornamelijk uit gezinnen die hun eten betrekken van de Voedselbank. Het merendeel gaat niet op vakantie, bezoekt nooit een pretpark of dierentuin. We wilden kinderen van 4-14 jaar creatieve uitdagingen bieden, vanuit onze expertise. Denk aan samen zingen en dansen, tekenen, schilderen, kennismaken met yoga, tai-chi en andere rustgevende activiteiten. Met behulp van de bijdrage van het Quiet-fonds konden we drie zomerdagen organiseren. We zijn er echt heel blij mee!”

Zelf een aanvraag indienen?

Heb jij ook een idee om een verschil te maken voor kinderen in armoede? Doe dan voor 31 augustus een aanvraag bij het Quiet-fonds. Meer informatie over de eenvoudige aanvraagmethode en spelregels kun je hier lezen.

Foto: Unsplash/Jyotirmoy Gupta