In Stadsnieuws van woensdag 8 maart wordt de hartverwarmende motivatie van twee Quiet-sponsoren belicht.

Quiet Community bracht vorige week goed nieuws: de komende drie jaar kan de Tilburgse armoedeverzachter flink groeien en zelfs in andere steden zijn vleugels uitslaan. Met dank aan financiers én de 250 (!) lokale sponsoren die zich inzetten voor het welzijn van Tilburgers in armoedesituaties.
Al die sponsoren stellen gratis diensten of producten ter beschikking van de members van Quiet Community, die daar geen budget voor hebben. De variatie is groot: van een etentje tot een fietsreparatie, van kaartjes voor Willem II tot een kinderfeestje, van pretparkbezoek tot een tosti-ijzer.
Wellness is een hot item in het Quiet-aanbod. Een van de trouwste sponsoren is Natural Feeling. De voorgevel aan de Besterdring 177 A geeft weinig prijs van de uit de kluiten gewassen oase van rust en weldaad die erachter schuilgaat. Eenmaal binnen waan je je in een parallelle wereld, waarin alle zintuigen op een prettige manier geprikkeld worden. Sfeervolle massageruimtes, een jacuzzi, een sauna… hier kunnen cliënten zich op niveau ontspannen.

Goed gevoel
“Als je weinig geld te besteden hebt is wellness een luxe die je je eigenlijk niet kunt permitteren, dat realiseer ik me”, zegt Mark Borgers, beauty-coach en eigenaar van Natural Feeling. “Vandaar dat ik ook graag inging op het verzoek van Quiet om regelmatig iets te doen voor hun members. Kijk, als je leven door de armoede onder druk staat, dan geeft dat stress. Ik vind het heel fijn dat wij ook mensen met een krappe beurs even afleiding kunnen bieden.” En hoe: wekelijks ontvangt Natural Feeling een Quiet-member. Die mag dan een gratis behandeling van een uur naar eigen inzicht invullen met een massage of een gezichtsbehandeling. Daarnaast krijgt maandelijks één uitverkorene een complete make-over: een uur massage, een uur gezichtsbehandeling, gevolgd door visagie en make-up. Mark heeft een goed gevoel over deze formule. “Tijdens zo’n sessie krijg ik regelmatig veel van een levensverhaal mee, en dat doet wat met je. En als hier iemand de deur uitgaat en uitroept ‘ik voel me net een echte ster, hier kan ik een paar dagen op teren’, dan is dat voor mij ook emotioneel.”

Daden bij het woord
Het Quiet-virus bleek zwaar besmettelijk. Wendy Fijneman van de op hetzelfde adres gevestigde Voetensalon Tilburg sloot zich spontaan aan bij het initiatief: maandelijks mag een Quiet-member kiezen tussen een uitgebreide pedicurebehandeling en een voet-/onderbeenmassage. “Je moet toch bijdragen aan de maatschappij”, licht Wendy toe. En ze voegde nog meer daden bij het woord: inmiddels heeft ze drie oud-collega’s weten warm te maken om sponsor van Quiet Community te worden. Zo’n initiatief geeft het vertrouwen dat het met de groei van het sponsorenbestand wel goed komt.

Meer weten?
Natural Feeling, gevestigd aan de Besterdring 177 A, biedt onder andere facials, lichaamspakkingen en een veelheid aan massages aan. Meer informatie vind je op www.naturalfeeling.nl.
Wendy Fijneman van Voetensalon Tilburg verzorgt behalve pedicurebehandelingen ook voet- en onderbeenmassage. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina. Je kunt Wendy bereiken via voetensalontilburg@home.nl of 06-25292236.

Foto boven: Quiet-member Jolanda (midden) stráálde na een uitgebreide behandeling door Robi en Mark van Natural Feeling.
Foto hieronder: Wendy Fijneman van Voetensalon Tilburg kijkt er naar uit om Quiet-members een goed gevoel te geven.

voetensalon_wendy