In Stadsnieuws van woensdag 13 september een artikel over de hartverwarmende steun die Quiet Community kreeg van en rond de Tilburg Ten Miles.

De CZ Tilburg Ten Miles kende niet alleen vele sportieve hoogtepunten, ook qua maatschappelijke betrokkenheid liet Tilburg zich van zijn beste kant zien. Daarover kunnen ze bij Quiet Community meepraten. Al voor de zomer kreeg de Tilburgse armoedeverzachter een voorproefje: de Rabobank Tilburg en omstreken stelde een donatie in het vooruitzicht. Per deelnemende ‘Raboloper’ zou de bank €2,50 aan Quiet Community schenken. Aan de oproep om je als zodanig te laten registreren zou massaal gevolg gegeven worden. Op de wedstrijddag kleurden maar liefst 1.500 renners de Tilburgse straten oranje, gehuld in T-shirts met speciale Quiet-opdruk.

Superfanatiek

Onder hen ook zo’n 20 Quiet-members , die gratis startbewijzen hadden gekregen van de TTM-organisatie. Zij hadden zich in de maanden voorafgaand aan hun optreden onderworpen aan een intensief trainingsprogramma, onder leiding van collega-member annex bewegingscoach Stefanie van der Waals. “Ik vind het erg leuk om met zo’n idee aan de slag te gaan. Het was een mooie mix van jong en wat ouder. Allemaal enthousiast en superfanatiek. De sfeer was geweldig, zowel in de aanloop als op de dag zelf. Het teamgevoel straalde ervan af. “

Dat beaamt ook Clementine Verheijen, die als vrijwilliger dit Quiet-project heeft begeleid. “Ik vond het erg leuk om te zien hoe de mensen meteen een hechte groep vormden, terwijl sommigen elkaar nog niet kenden. Ze haalden het beste uit zichzelf en motiveerden daardoor elkáár. Dat is precies waar Quiet Community voor staat.”

Mooi gebaar

Enkele trainingssessies vonden plaats in het Wilhelminapark, zo’n beetje voor de deur van een andere sponsor van het project. Runshop Greg van Hest sprong bij voor die Quiet-atleten die zich de luxe van geschikt schoeisel niet konden permitteren.  In samenspraak met leverancier Saucony kregen zij nieuwe sportschoenen aangemeten. “Wij doen dit graag”, aldus Greg van Hest, “neem nou de kinderen… het is hartstikke goed dat ze veel bewegen. Maar ze moeten wel goede schoenen hebben, en dan is zo’n gebaar logisch, toch?”

Member Hanny kreeg in de aanloop naar de race van haar leven een tegenslag te verwerken. Door een zenuwontsteking aan haar voet moest ze het evenement vanuit een rolstoel gadeslaan. Al die trainingen voor niks. Haar reactie was veelzeggend: ze wilde de gratis schoenen gaan teruggeven. Daar moesten ze bij Runshop Greg van Hest hard om lachen. “We hopen van harte dat ze binnenkort weer van pas komen”, kreeg Hanny te horen.

Foto boven: Onder toeziend oog van een deel van de Quiet-crew overhandigt Yasser Chahed van Rabobank Tilburg en omstreken een cheque aan voorzitter Ralf Embrechts.  FOTO: RALDO NEVEN

Foto onder: Quiet-renners die geen geschikt schoeisel hadden, werden uit de brand geholpen door Runshop Greg van Hest en leverancier Saucony.  FOTO: HANS VAN DONGEN