Nieuwe stichting en tijdelijk een andere locatie in centrum Hilvarenbeek

Inmiddels bestaat Quiet Hilvarenbeek 4 jaar. De afgelopen jaren is Quiet in Hilvarenbeek uitgegroeid tot een organisatie die 120 adressen (members) bestaande uit 165 kinderen en 150 volwassenen in de gemeente regelmatig ondersteunt met bijvoorbeeld de dagelijkse benodigdheden, ontmoetingsmomenten met persoonlijke aandacht en diverse activiteiten. Quiet mag al 4 jaar bouwen op een zeer gedreven groep vrijwilligers, mensen uit de gemeente Hilvarenbeek die zich vrijwillig tientallen uren per week inzetten. Prachtig is het. Hilvarenbeek is de enige community in een dorp. Andere Quiet-community’s staan vaak versteld wat wij hier allemaal met elkaar geregeld krijgen. De samenhang in het dorp is hartverwarmend (en hard nodig!).

“Afgelopen jaren waren we onderdeel van Stichting de Hilvarenbeekse Uitdaging. Maar om ons nog beter te kunnen ontwikkelen om de armoede van de members te verzachten en hen te versterken hebben we afgelopen week een aparte stichting opgericht met een compleet nieuw bestuur” aldus Simone Bazelmans, projectleider van Quiet Hilvarenbeek.

Philip Drabbe is enorm trots om de taak van voorzitter op zich te nemen de komende tijd:
“ Stille Armoede en de gevolgen daarvan zijn onderwerpen die mij raken en mij de motivatie geven om, samen, hier veel aan te doen. Vooral praktisch, oplossings-  en doelgericht : zowel op de korte als lange termijn zodat onze members weer omhoog kunnen kijken. Sinds 2018 ben ik betrokken bij de Quiet in Hilvarenbeek en ik ben enorm vereerd dat ik de voorzitter mag zijn van deze mooie organisatie. Mooi slaat op het werk wat we doen en het verschil wat we kunnen maken maar niet op het feit dat we nog hard nodig zijn.

Janet Eekelaar, secretaris van Quiet Community Hilvarenbeek vertelt: “ In 2013 heb ik de eerste ontwikkelingen van de Quiet 500 (een magazine dat aandacht vraagt voor stille armoede) mede vorm mogen geven. De daaruit ontstane Quiet-community’s heb ik altijd met belangstelling gevolgd. Enorm mooi om de kracht van ‘samen’ te zien. Het ‘versterken van elkaar’ is een punt waar ik graag mijn schouders onder zet waar het maar kan.”

Als penningmeester is Erwin Laanstra aangesteld “De samenwerking met alle vrijwilligers, lokale ondernemers en de gemeente is van groot belang om onze activiteiten binnen de financiële kaders goed uit te kunnen voeren. Hiervoor staat al een goede basis, de doelstelling is om dat komende tijd wederzijds nog verder te verbeteren, de nieuwe ANBI-status en eigen stichtingsvorm kan daarin ook helpen”.

Het bestuur gaat de komende tijd met een paar belangrijke taken aan de slag. Eén van de punten die bovenaan de agenda staat is een permanente huisvestiging. Een plek waar de members samen kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Maar ook een ruimte waar plaats is voor de cadeaukast en kledinghoek. “We zijn ontzettend blij dat we voor de komende tijd gebruik mogen maken van Het Podium in Hilvarenbeek, een mooie ruimte waar we onze bijeenkomsten weer kunnen oppakken, die door ruimtegebrek en corona ruim 2 jaar stil gelegen hebben. Maar ook deze ruimte is tijdelijk, we hopen dat we snel een ruimte kunnen vinden die we voor langere tijd kunnen gebruiken.“