Muziek die je raakt, en een verhaal om nooit te vergeten. Dat ervoeren de gasten van het Quiet Winter Concert afgelopen 23 november, bij Maaspoort Sports & Events. Niemand minder dan concertpianiste Iris Hond verzorgde een fenomenaal pianoconcert voor 175 Quiet members.

Dakloos
Initiatiefnemer en organisator Maaspoort Sports & Events slaagde erin Iris te strikken voor deze speciale gelegenheid. Maar dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk. Iris Hond voelt zich sterk verbonden met Quiet members, mensen die in armoede leven. Zelf zwierf zij als tiener over straat. Dakloos. Haar droom hield haar op de been: concertpianiste worden en met muziek mensen verbinden, ook op minder voor de hand liggende plekken. Ze richtte de Music for Shelter Foundation op en speelt nu onder andere in gevangenissen, klinieken, bij daklozen en dove kinderen.

Ook deze avond komt het verhaal weer binnen. Het bevestigt de goede keuze van manager Remco van der Pot van Maaspoort Sports & Events, om niet alleen een paar kaarten te doneren, maar om eens een groot evenement met muziek, entertainment én een diner speciaal voor Quiet members te organiseren.

Voor een keer over de rode loper
Want hoe bijzonder is het als de rode loper voor je is uitgerold en enkele VIP-members door een limousine worden gebracht. Een hartelijk ontvangst met bubbels en een luxe buffet met overheerlijke hapjes te mogen nuttigen? Met entertainment van illusionist Lars van Tuijl, die je stomverbaasd achterlaat dankzij zijn ingenieuze trucs?

Betoverd
Het was een avond uit duizenden. Betoverd en voldaan door zoveel dankbaarheid en waardering, blikken we terug op iets dat heel goed voelt. Een jaar lang werkten we naar deze avond toe. Van de medewerkers van Maaspoort Sports & Events tot de vrijwilligers crew van Quiet. Met een benefietconcert in oktober om sponsors te werven, broodnodig om deze avond door te kunnen laten gaan. En met Iris, die zelfs een bezoek aan Quiet bracht en op de oude piano alvast een voorproefje gaf.

Foto’s: Marco Hamelink

Zowel de members als wij, zullen nog vaak aan deze avond terugdenken. Vanwege het uitje op zich, maar zeker ook vanwege de muziek. Want, of je nu wilt of niet, Iris raakt je.