Al vanaf de start van Quiet Tilburg, in 2015, heeft onze community zich mogen verheugen in de warme steun van de ondernemers  rond de lokale haven. ‘De Piushaven is Quiet-proof’ kopten we indertijd al, nadat we deur na deur een volmondig ja kregen als we vroegen om solidariteit met Tilburgse mensen in armoedesituaties.
Inmiddels is onze lokale haven uitgegroeid tot een ware hot spot, maar de ondernemers ter plekke zijn niet gaan zweven. Integendeel, hun betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de mensen in Tilburg lijkt alleen maar toegenomen.
Een mooi voorbeeld is het evenement Piushaven Gloeit, een initiatief van Horeca Piushaven dat op zondag 30 december plaatsvond. Die namiddag was iedereen welkom om gezamenlijk het oude jaar uit te luiden met glühwein, warme chocolademelk, Schrobbelèr, oliebollen en vooral veel gezelligheid & menselijke warmte. Bezoekers konden ter plekke een biologisch afbreekbare waterlantaarn met wenskaartje kopen voor €5, en van die mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt. Zodra het donker was, werd de Piushaven door de tewaterlating van al die lantaarns omgetoverd in een zee van licht met honderden persoonlijke wensen.

Het extra mooie van dit evenement is dat de opbrengsten steevast worden bestemd voor goede doelen. Je voelt ‘m al: deze keer was Quiet Community Tilburg een van de uitverkoren initiatieven. En zo kon het gebeuren dat Esther Croes van Quiet eind januari te gast was op De Albatros alwaar de officiële (lees: gezellige) overhandigingsplechtigheid plaatsvond. Het resultaat overtrof onze stoutste verwachtingen: uit handen van voorzitter Marly Hendrickx van Horeca Piushaven kreeg Esther een waardecheque van maar liefst € 2.000!

Esther Croes: “Het is zó fijn om te merken dat heel Tilburg met ons meedenkt én helpt. En de manier waarop daar rond de Piushaven vorm aan wordt gegeven, dat is echt fantastisch. Daar word je warm van. Bijzonder om te zien hoe de horecaondernemers en de bewoners zo nauw samenwerken om Tilburg beter te maken.” Het bedrag wordt – eerlijk delen! – opgesplitst in 50 bonnen van €40, zodat zoveel mogelijk verschillende members een heerlijk avondje-uit kunnen gaan beleven in een van de vele horecazaken aan de haven.

Ook Max van Zon, de 10-jarige die het gehele jaar de Piushaven ontdoet van zwerfafval, mag rekenen op warme steun van Horeca Piushaven. Als waardering voor en ter ondersteuning van zijn bijzondere initiatief kreeg hij € 520, een tientje per week. Marly Hendrickx: “We hebben voor Quiet Community gekozen omdat het zo’n mooi initiatief is dat zijn roots in Tilburg heeft. Wij willen het mogelijk maken dat mensen die het niet zo breed hebben ook mee kunnen genieten. En Max, ja, dat spreekt voor zich. Hij is de held van de Piushaven. En hij heeft na Piushaven Gloeit ook nog eens meegeholpen om de lantaarntjes uit het water te halen.”

Bij de foto: De mensen van Horeca Piushaven doen Esther Croes van Quiet gloeien van trots en dankbaarheid. Rechts van haar, in de rode jurk, Marly Hendrickx.

(foto: Freddie de Roeck)