Vorige week werden de Tilburgse huisdiereigenaren met een krap budget opgeschrikt door het bericht dat Dierenvoedselbank De Blije Pootjes noodgedwongen moet stoppen. Op 28 februari delen Dian en Arian Verhoeks voor het laatst gratis voer voor huisdieren uit aan de Dijksterhuisstraat. Een klap voor de vele klanten, die dankzij deze service toch in staat waren hun huisdier te ‘bekostigen’. Een huisdier kan immers van onschatbare waarde zijn voor mensen in armoedesituaties. De vrolijkheid en het kameraadschap bieden troost aan mensen voor wie een sociaal isolement op de loer ligt. Het hebben van een huisdier vergroot bovendien de kans op sociale contacten.

Bijdrage in medische kosten
Gelukkig is er ook goed nieuws voor huisdiereigenaren die in financiële nood verkeren. Voor hen is een medische behandeling van hun zieke huisdier onbetaalbaar. Daarom laten zij noodzakelijke hulp vaak achterwege. Dit gaat ten koste van de gezondheid van het dier en het welzijn van de eigenaar en diens gezin. Nu is al enkele jaren stichting Mens Dier Nood actief, die opkomt voor armlastige eigenaren van zieke huisdieren in de gemeente Tilburg. Zij helpt hen, onder strikte voorwaarden, met een eenmalige bijdrage in de medische kosten.
Wil je weten of en hoe jij in aanmerking kunt komen voor zo’n bijdrage? Op de website van stichting Mens Dier Nood lees je er meer over.

(Foto: Nathaniel Bowman)