Hoe fijn is het bijvoorbeeld om iets nieuws aan te kunnen trekken als je een bruiloft hebt? Voor velen gewoon, zo niet voor de Quiet members. Hetzelfde geldt voor lingerie of goede badkleding. Twee ondernemers uit Rosmalen vertellen waarom zij graag een stapje harder lopen om Quiet-members te helpen.

Lingerie is prijzig. Toch dragen de meeste vrouwen graag kwalitatieve onderkleding, onder andere vanwege de goede pasvorm. Heb je een wat grotere maat nodig, dan is dat extra belangrijk. Toch is het een van de eerste dingen die je laat, als je het financieel niet breed hebt. Esther Verbunt van de lingerieboetiek Farfallina verbond zich aan Quiet. Zij geeft members geregeld de kans een goede BH, bikini of badpak uit te zoeken. Esther: “Ik zie de members stralen, al voelen ze zich soms bijna schuldig om het aan te nemen, wat natuurlijk helemaal niet hoeft. Het valt me op dat als we willen helpen, we gauw geneigd zijn naar problemen in het buitenland te kijken. Maar er is ook armoede in ons eigen dorp. Als sponsor hoop ik de pijn wat te verlichten. Daarbij, het kan ons allemaal overkomen. Door omstandigheden of door verkeerde keuzes. Zelf ben ik ondernemer en gelukkig gaat het goed met mijn zaak. Ik realiseer me dat het ook fout had kunnen gaan.  Natuurlijk, deelname als sponsor kost me als ondernemer wat omzet. Maar dan denk ik: nou en? Laten we elkaar gewoon steunen waar het kan!”

 

Armoede is er niet alleen met kerst.
Dat is er het hele jaar door.

Mode voor een maatje meer
En zo denken de zussen Liesbeth van Grevengoed en Diana Martens van Next+ er ook over. De kledingzaak in Rosmalen voorziet in modieuze kleding voor een maatje meer. 2 x per jaar biedt Next+ aan een Quiet-member een kledingstuk naar keuze en soms ook bij gelegenheid. Liesbeth vertelt: “Ik vind het niet meer dan normaal dat je iets voor je medemens doet, gewoon vanuit je hart. De members die wij ontvangen zijn altijd erg bescheiden. Het is mooi om te zien hoe gelukkig ze zijn met iets nieuws, bijvoorbeeld omdat ze een feestje of een bruiloft hebben. Of zomaar. Wat je vaak ziet, is dat mensen rond kerst vrijgeviger zijn. Maar armoede is er het hele jaar door.”

Stokje overnemen
“We werken overigens van begin af aan al samen met Quiet. Normaal gesproken zou ik daar geen ruchtbaarheid aan geven. Toch wil ik het nu onder de aandacht brengen, omdat Diana en ik eind dit jaar na 18 jaar gaan stoppen met de winkel. Met pijn in ons hart hoor, maar gezien mijn leeftijd wordt het tijd om meer van mijn kleinkinderen te kunnen gaan genieten. Ik weet dat er meer ondernemers zijn die met Quiet samenwerken, maar hoe mooi zou het zijn als ik mijn stokje aan een nieuwe ondernemer uit Rosmalen over zou kunnen dragen? De voldoening die je ervoor terug krijgt is groot. Natuurlijk, je moet wat extra’s terugverdienen. Nou, dan zet je een extra tandje bij. Maar als je het zelf goed hebt is dat helemaal niet erg.”

  • Farfallina Lingerie en Badmode, Catelijnen 9, 5241 CW  ROSMALEN
  • NEXT+, Dorpstraat 50D, 5241 ED  ROSMALEN