Als iemand weet hoe fijn het is om een massage of schoonheidsbehandeling te krijgen, dan is het Angela van Oost wel. Als eigenaar van schoonheidssalon Aguest in Den Bosch, werkt zij al haar hele leven graag en veel met mensen. Voorheen in de psychiatrische verpleging en in een verzorgingshuis, nu als schoonheidsspecialist met energetische huidverzorging en massage. Angela: “Ik zie hoe mensen genieten van een voetmassage, een gezichtsbehandeling of schoudermassage. Mensen knappen enorm op van een positieve aanraking. Dat zeggen ze me ook letterlijk. En dat is wat mij voldoening geeft.”

Chinese geneeskunde
Om die reden zocht Angela al langer naar een manier om haar mogelijkheden en talenten onbaatzuchtig in te zetten. Toen Quiet een oproep deed voor lokale sponsoren, kwam dat als geroepen. “Inmiddels heb ik al een paar members kunnen verrassen met een behandeling. Vooraf neem ik altijd even contact op met degene die komt. Om af te stemmen wat we gaan doen en elkaar vast een beetje te leren kennen. Ook vraag ik naar de geboortedatum. Dat doe ik met een speciale reden. Ik geef namelijk behandelingen op basis van de Chinese geneeskunde. Dat betekent dat ik niet alleen naar de huid kijk, maar naar de totale mens. Uit de geboortedatum kan ik van tevoren al het een en ander afleiden over het bioritme van iemand.”

De medische kennis van Angela zorgde voor een van de members zelfs tot meer inzicht in haar gezondheid. Zo vermoedde Angela dat er iets met haar suikerspiegel aan de hand was. Dat bleek later inderdaad te kloppen.

Rust en aandacht
Natuurlijk zorgt Angela voor een goede uitleg aan de members. “Ik heb al 35 jaar ervaring in het vak, dus ik kan aardig inschatten hoe ver ik daarin moet gaan hoor!”, lacht ze. Bij een behandeling ontstaat er vaak een praatje met de klant. In een ontspannen sfeer vertellen mensen graag iets over zichzelf en Angela is altijd geïnteresseerd in de ander.

Maar soms is zwijgen beter. Er kwam een heer voor een behandeling waarbij ik besloot in alle rust het masker te geven en geen gesprek te starten. Deze man was me daar achteraf zeer erkentelijk voor. Je moet je voorstellen dat hij altijd al allerlei vragen moet beantwoorden. Dit was precies wat hij even nodig had.”

Aanmoediging
Zo’n ontmoeting, daar geniet Angela van. Echt contact hebben met mensen, ook al wordt er niet zo veel gezegd. Dat is uiteindelijk de reden van haar deelname. “Ik hoef echt niet zo nodig met mijn naam in een verhaal. Maar ik realiseer me wel dat ik in de gelukkige omstandigheid ben om dit aan te bieden. En als ik met mijn positieve ervaring andere ondernemers stimuleer en aanmoedig om zich ook als sponsor aan te melden, dan vertel ik mijn verhaal graag!”