Eerder hadden we al bericht over de vele sinterklaasactiviteiten die aan Quiet-members werden aangeboden. Een van de hoogtepunten was de speciale middag die Sint in Tilburg voor onze 55-plussers organiseerde, op 30 november in de Postelse Hoeve. Een greep uit de reacties zegt genoeg. Member Henk: ‘Om 13.00 uur werden we ontvangen met koffie en gebak en er werd uit volle borst meegezongen toen de Sint en zijn pieten binnenkwamen. De sfeer zat er meteen goed in, bij de bingo riep de Sint zelf de bingogetallen. In de pauze werd er muziek gemaakt door een dweilorkest, met als uitsmijter de Tilburgse zanger Pim. De middag werd afgesloten met een bord soep en broodjes. Het was een zeer geslaagde middag, onze dank gaat naar het Sinterklaas Comité Tilburg en alle mensen die deze middag hebben mogelijk gemaakt.’
Marianne schreef: ‘Ik wil allen die de sinterklaasmiddag hebben verzorgd hartelijk danken voor alle moeite. Ik realiseer mij wat een werk dit is geweest. Het was erg gezellig. Ik heb ervan genoten.’ En dan in hoofdletters erachter: DANK.
En wat te denken van de reactie van Harry: ‘Ik wil u, ook namens mijn vrouw, van harte bedanken voor de fantastische middag. Wij hebben allebei intens genoten. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Het was een middag waar we weer een tijdje van kunnen genieten!’

Emotionele polonaise
Voor Sjef (74) was de middag niet alleen een gezellig uitje, maar ook een achtbaan van emoties. “De kinderen en kleinkinderen van mijn partner wonen in Griekenland, en het doet haar verdriet dat het contact door allerlei omstandigheden minimaal is. Die toestand bedrukt haar, en ze heeft de neiging om zich terug te trekken. Daarom deed het me zoveel goed, dat ik haar vanmiddag weer zag lachen en dansen. Ik zuchtte echt diep van geluk.” De polonaise liet Sjef zelf, met z’n twee kunstknieën, aan zich voorbijgaan. Hij kon er op dat moment ook niet mee zitten: “We hebben samen 800 euro per maand, da’s geen vetpot, nee. Maar ik zie het zo: als je maar een beetje hebt en je bent tóch gelukkig, dan voelt het alsof je extra geluk hebt. Toch?”