In Sittard, aan de Tudderenderweg, ligt een groot studiocomplex. Een aantal van deze studio’s werd gemeubileerd verhuurd aan expats die tijdelijk in Sittard verbleven voor werk of stage. De verhuurder, Woonpunt, wil deze studio’s ombouwen voor starters op de woningmarkt. Om dat te kunnen doen moet wel de huisraad worden opgeruimd. Woonpunt dacht aan de Quiet. Koelkasten, televisies, bedden, banken, kasten, potten en pannen en nog veel meer, prima huisraad van recente datum, wij mochten het allemaal hebben voor onze members. Maar… wij moesten de verhuizing wel zelf regelen.

Een behoorlijke logistieke uitdaging voor het kleine Maastrichtse projectteam.

Wij zochten en vonden hulp. Allereerst werd er via de maatschappelijk makelaar contact gelegd met Mondial Centrum Verhuizingen Maastricht. Daar werd door Michael enthousiast gereageerd en we kregen de toezegging van een grote verhuiswagen met alles erop en eraan.
Vervolgens trok het projectteam naar Sittard om de inboedel van negen studio’s verhuisklaar te zetten. Inpakken, kasten en bedden demonteren, lampen van plafonds verwijderen. Gelukkig kregen we hierbij hulp van Kurt van AANzet.

Chauffeur Marcel van Mondial Centrum Verhuizingen houdt het gezellig.

Donderdag 6 september was het zover, de grote verhuizing. Om acht uur ‘s morgens waren de eerste mensen al aanwezig in de studio’s in Sittard. Helpende handen op die plek waren geregeld door Addie Redmeijer (o.a. Fietsbank Maastricht). De wagen van Mondial Centrum Verhuizingen arriveerde voorzien van een vrolijke enthousiaste chauffeur (Marcel) en de nodige steekwagens en ‘hondjes’.

Ondertussen was er een team van Nui Spoor gearriveerd bij de opslaglocatie in Maastricht. Waar ook twee leden van het projectteam aanwezig waren.
Iets na enen verscheen de verhuiswagen in Maastricht waar het uitladen onder begeleiding van Marcel soepel verliep.

Als laatste werden er nog wat stoelen en banken naar de inlooplocatie gereden. Om drie uur was de missie volbracht.

Dank jullie allemaal voor de vrijwillige en blijmoedige inzet, Mondial Centrum Verhuizingen, Fietsbank Maastricht, Nui Spoor en projectteam van de Quiet. Zonder jullie inzet was dit nooit gelukt.

Nu kunnen we mensen verder helpen die opnieuw moeten beginnen of bij wie een apparaat stuk is gegaan. SUPER!