Allemaal leuk en aardig, zo’n Quiet Actieweek, maar heeft het ook al wat opgeleverd? Het antwoord is volmondig ‘jáááá’! Honderden mensen boden ons via het ik wil meehelpen-formulier op ikdeelquiet.nl hun ideeën, talenten, energie, tijd en morele en materiële steun aan. Voor ons is het extra motiverend om te lezen dat zoveel mensen zich betrokken voelen en graag willen bijdragen aan de verzachting van stille armoede.

Het is te vroeg – en we hebben het nog even te druk – om al die lieve, warme reacties in een encyclopedisch overzicht te verwerken. Maar een mini-bloemlezing willen je niet onthouden.

* “Ik heb serieuze interesse om een Quiet in Roosendaal op te zetten. Ik ben maatschappelijk gedreven en heb een groot netwerk in Roosendaal. Graag kom ik in contact met de juiste persoon om hierover van gedachten te wisselen.” In deze reactie kan ‘Roosendaal’ ook vervangen worden door wel twintig andere gemeenten. Nog een paar jaar (en wat financiers!) en Quiet ligt als een lappendeken over Nederland!

* “Ik ben geen miljonair, verre van als begeleider in de gehandicaptenzorg, ik ben echter wel in het bezit van een auto en ik zou dus best eens mensen mee willen nemen voor een wandeling in het bos of op het strand (hond is ook welkom in mijn auto).” Ontroerend, vinden wij hier, en zó lief, dat van die hond. 

* “In ons kindvriendelijke restaurant willen we best af een toe een tafeltje beschikbaar te stellen. Zowel voor de regio Den Bosch als Tilburg misschien?” Deze reactie staat symbool voor veel andere. Bestaande sponsors die hun aanbod verlengen en zelfs uitbreiden. En aankomende sponsors, die zich spontaan aanmelden om belangeloos te steunen.

* “Veel mensen betalen een idioot hoge rente over hun schuld. Tot 5.000 euro wil ik de schuld van een Quiet-member wel in één keer aflossen. We spreken dan een bedrag af dat iemand maandelijks kan missen om de schuld van maximaal 5.000 euro rentevrij af te lossen.” Veel Quiet-members zijn inderdaad door rente op schulden extra in de problemen gekomen. Een aanbod als dit zou een mooie troef kunnen zijn in het overleg met de bewindvoerder en schuldeisers.

“Alle onze overgebleven kerstpakketten van DPD van dit jaar worden net als vorig jaar weer gedoneerd aan de Stichting Quiet.” Mensen in de bijstand en/of schuldsanering kennen het fenomeen ‘kerstpakket’ alleen uit verhalen. En van Quiet, dankzij diverse fijne sponsors.

Wordt vervolgd, wordt vervolgd!