Bijzonder bezoek op de inloopochtend van dinsdag 5 december: Willem II-mascotte Kingo kwam zomaar binnenvallen. Zijn enthousiaste gedrag had een positief effect op de feestvreugde. Omdat Kingo wel een stoere kerel, maar geen groot spreker is, was het fijn dat Kim van Baal en Hilde Bertens namens Willem II het woord konden doen. Wat bleek: het was geen toeval dat hun overval samenviel met Sinterklaasochtend. Kim vertelt: “We geven via de Stichting Willem II Betrokken al regelmatig gratis kaarten aan Quiet en andere maatschappelijke doelen. Maar in december willen we graag extra uitpakken, onder het motto ‘het gevoel van thuis’. We hebben tien organisaties geselecteerd en die krijgen alle tien 100 vrijkaarten voor de wedstrijd Willem II – PEC op zaterdagavond 16 december.”
Niet zomaar een wedstrijd, want de Zwollenaren staan zeer verrassend op de vierde plaats. Mocht Willem II na de overwinning op Heracles aanstaande vrijdag ook buurman NAC aan de zegekar binden, dan kan tegen PEC de sprong naar de middenmoot worden gemaakt.
Kim en Hilde maakten dinsdag een rondgang langs de begunstigde organisaties. Kim: “Voor ons een extra leuke dag, omdat we dan ter plekke kunnen zien hoe een goed doel werkt.” Als het Willem II-gezelschap overal evenveel enthousiasme losmaakte als bij Quiet (zie de foto hieronder), zal Kingo vandaag wat meer spierpijn hebben dan na een gemiddelde wedstrijddag in het Koning Willem II Stadion.
De kaarten voor Willem II – PEC Zwolle worden via het Quiet-platform aangeboden aan de members. Wie het aanbod ontvangt en op ‘Accepteren’ klikt, kan de kaarten vervolgens in de Boomstraat 131 ophalen.