De Quiet Community Hilvarenbeek hield maandagavond 14 januari een tweedehandskledingbeurs in hun ontmoetingsplek aan de Varkensmarkt 13, in het centrum van Hilvarenbeek. De kleding, waarvan het merendeel door particulieren was geschonken, konden de members gratis meenemen.

Quiet-vrijwilligers waren de hele dag bezig geweest om de kleding te sorteren en klaar te zetten voor de beurs. Een gigantische klus, want de hoeveelheid gedoneerde kleding was overrompelend. Scouting Hilvarenbeek leverde zeven langwerpige uitklaptafels waarop de kleren lagen te pronken. Er kon worden gekozen uit babykleding, kinderkleding voor jongens en meisjes, dames- en herenkleding, nieuwe sokken en nieuw ondergoed. Maar ook waren er dekbedhoezen, gordijnen, schoenen, tassen en riemen. Een deel van de kledij was zo goed als nieuw. Juweeltjes van jurken, ontroerend snoezige babyschoentjes en zachte wollen wintertruien verdwenen in een oogwenk.

Via een mail waren alle Quiet-members uitgenodigd. Zij mochten ook een introducee meenemen. De belangstelling was groot. Uit die aanzienlijke opkomst bleek hoezeer kleding in de belangstelling van de members staat. Achterin de kleine zaal staat een zogeheten ‘deelkast’. Daarin zijn nieuwe boeken, servies, huishoudelijke apparaten en speelgoed geëtaleerd. Al deze goederen zijn geschonken door sponsors en particulieren uit de gemeente Hilvarenbeek en mogen worden meegenomen. Sommige members brachten hun kinderen mee. Een 10-jarig meisje, uitgelaten bij het zien van al het speelgoed in de deelkast, pakte een heel klein pluche knuffelpoppetje en rende daarmee naar haar moeder. “Mam, mag ik dit?” Waarop haar moeder zei: ”Maar daar ben je toch al te oud voor.” “Nee, hoor”, antwoordde het meisje wijsgerig. “Vriendinnen op school hebben ook zo’n  poppetje.” Waarop moeder, quasi-zuchtend, toestemde. 

In een mum van tijd was ongeveer de helft van alle kleding en goederen verdeeld. Members vertrokken met een brede lach op hun gezicht. Die lach sprak boekdelen. Alsof ze daarmee wilde zeggen: ‘Zo fijn om even een geluksvogel te zijn’.