Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een veel gehoord gezegde. Dat niet iedereen dezelfde toekomst heeft is een gegeven, hoewel je je daar zeker niet bij neer hoeft te leggen en je altijd hogerop kunt komen.

De Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West maakt het mogelijk dat 100 Quiet-kids deze zomer kunnen klauteren, klimmen, hangen, glijden, zwemmen en vrijuit spelen in het pas geopende klimbos in Vught. Speciaal voor die kinderen waarvoor deze uitjes niet vanzelfsprekend zijn. Samen met het klimbos van IJM maakten zij er een mooie deal voor. Volwassen members worden ook niet vergeten; 150 members mogen aanschuiven op het terras van ‘t Pumpke voor koffie en een Bossche Bol.

 

Met deze geste steunen wij twee doelen in één keer: de lokale recreatie- en horecabranche én ouders en kinderen die een uitje extra verdienen

(Jos den Otter, ondernemer)

Daniëlla Nijman, advocaat: “In de afgelopen drie jaar was ons thema ‘kinderen in armoede’. Als Rotaryclub hebben we hier op verschillende momenten aandacht aan besteed en acties ondernomen. Wij hebben onder andere bijgedragen door kinderondergoed en pyama’s via de Voedselbank, knutseltassen via Farent, groepstent en donatie via Zorgboerderij De Locatie, et cetera. Wij sluiten nu het thema ‘kinderen en armoede’ af door via Quiet Den Bosch een aanzienlijk bedrag beschikbaar te stellen voor 100 recreatie vrijkaarten en 150 horeca tractaties.”

Rotary
Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West is in 1968 opgericht en bestaat uit 42 mensen met uiteenlopende beroepen en achtergronden. De club is onderdeel van een wereldwijd netwerk van leidende mensen in beroep of bedrijf, die hun passie en talenten inzetten om het leven in samenlevingen te verbeteren. De 1,2 miljoen leden van Rotary zijn actief in 35.000 clubs in meer dan 200 landen. Rotary International is met stip de grootste fondsenwervende organisatie ter wereld. Het hoopt binnenkort het door haar in 1988 geïnitieerde project ‘End polio now’ succesvol af te ronden. Rotary Nederland telt 500 clubs en 19.000 leden.