Kleding kan veel betekenen voor je zelfbeeld. Een mooie, nieuwe outfit doet wat met je gevoel. Maar als je weinig te besteden hebt, heb je hier waarschijnlijk geen budget voor. Koekwaus nodigt daarom iedere maand een Quiet member uit om in de winkel iets moois uit te zoeken.

Eigenaresse Marlou runt Koekwaus in de Vughterstraat samen met haar zus: “Wij verkopen in de winkel graag producten die je niet overal ziet. Unieke spullen, waarmee je je kunt onderscheiden. Dat bijzondere gevoel willen wij Quiet members ook geven: even alle aandacht voor jezelf, zonder dat je op de prijs hoeft te letten.”

Toen Marlou hoorde over Quiet Den Bosch, kwam ze direct in actie en verraste members rond de feestdagen met kerststollen en houten speelgoed voor de kinderen. “We wilden ook iets structureels aanbieden en bedachten daarom het maandelijkse shopmoment. Kleding waar een klein vlekje op zit en die in de winkel niet te verkopen is, doneren we ook aan Quiet. Dat zijn hippe, mooie kledingstukken waar we mensen blij mee maken. En dat vlekje was je er zelf vaak uit,” vertelt Marlou.

Iedere maand is een Quiet member op afspraak welkom in de winkel, op een rustig moment zodat de medewerkers tijd hebben om hen de aandacht te geven die ze verdienen.

 

“Als je iedere euro om moet draaien, dan denk je misschien als laatste aan kleding en zeker voor jezelf. Vaak gaan toch de kinderen voor, als zij maar goede kleren hebben.”

Opbloeien
Wat gebeurt er met je als je nieuwe kleding mag uitkiezen? Marlou ziet de members in haar winkel opbloeien. “In het begin voelt het een beetje onwennig. Ze durven niet overal naar te kijken, weten niet goed wat ze zouden willen. Ze hoeven van ons niet naar de prijskaartjes te kijken. We houden het zo laagdrempelig mogelijk: kijk maar lekker rond, op je gemak. Kies wat jij graag wilt hebben. Mensen zijn dat vaak niet gewend, zo’n moment waarin zij echt in de spotlight staan.”

Omkijken naar een ander
Het fijne aan de samenwerking met Quiet Den Bosch vindt Marlou dat ze hierdoor Bosschenaren kan helpen. “Als je het goed hebt als ondernemer, is het fijn om ook naar een ander om te kijken, iemand een fijne dag te bezorgen. Als ik zie hoeveel andere Bossche ondernemers zich ook voor Quiet Den Bosch inzetten, maakt me dat blij. “Het voelt heel goed en het is echt een kleine moeite om mensen in de stad op deze manier blij te maken. Dus kun je iets missen als ondernemer, dan zeg ik: Ga ervoor!”

Koekwaus
Vughterstraat 19, Den Bosch
06 – 518 25 521
www.koekwausdenbosch.nl

Tekst: Marjolein Borgers