Onze Quiet Community in Nijmegen wil aandacht genereren voor (stille) armoede door verhalen te vertellen, de armoede verzachten door gratis aanbiedingen te matchen met members (huishoudens in armoede)  én haar ‘members’  de kans geven hun talenten te benutten. Daarbij krijgen we de hulp van zo’n 40 lokale sponsoren, die belangeloos hun diensten of producten ter beschikking stellen. Dit doen we nu met een team bestaande uit bestuursleden, een projectleider en vrijwilligers die ons verder helpen op tal van gebieden. We zijn in de zomer van 2019 gestart en bereiken nu 150 members en hun gezinnen. Graag willen we doorgroeien in 2020, en daarvoor kunnen we nog hulp op het gebied van communicatie en PR gebruiken. Daarom hebben wij de volgende vacature:

Gezocht: Medewerker Communicatie (vrijwillig)
Je maakt onderdeel uit van het marketing & communicatieteam en je denkt mee over marketingplannen & acties en voert deze mee uit. Daarnaast vind je het leuk om  content voor de website/nieuwsbrief/social media te creëren en zo bij te dragen aan de bekendheid en het goede imago van Quiet.

We denken aan iemand die:

  • Goede kennis van de Nederlandse taal in spraak en schrift heeft
  • Out-of-the box durft te denken en hiermee aandacht voor (stille) armoede weet te genereren
  • Goed kan luisteren naar mensen en dit kan vertalen in krachtige verhalen
  • Het liefst een achtergrond heeft in journalistiek, communicatie of IT (beheer website)
  • Kennis en ervaring met WordPress (website) en Mailchimp (nieuwsbrief) is een pré

Wat hebben wij onze vrijwilligers te bieden?

  • Je wordt opgenomen in een enthousiast team van vrijwilligers
  • Een kans om jouw (werk)ervaring en netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving (maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk!)
  • Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed
  • Je kunt je tijd grotendeels zelf indelen (gemiddelde tijdsinvestering 4 – 8 uur per week)

Wat maakt het de moeite waard? 

Je helpt mee het taboe van armoede te doorbreken en armoede onder de doelgroep te te verzachten door mee te helpen aan de groei en naamsbekendheid van Quiet. De leden van het communicatieteam krijgen veel voldoening wanneer zelfbedachte acties aanslaan en in de media verschijnen. Of wanneer er een mooie nieuwsbrief voor members is gemaakt en daar veel respons op komt.

Enthousiast?
Reageer dan op deze vacature of doe een open sollicitatie! Mail je motivatie en je achtergrond vóór 1 mei naar projectleider Joël de Booys via joel@quiet.nl, voor vragen te bereiken op 06 81 43 19 26