Op woensdag 20 mei overhandigde het Brabant Mondmasker Initiatief ons haar laatste 500 mondmaskers. Wij zijn heel blij met de mondmaskers en gaan deze verspreiden onder de members die na 1 juni de maskers dringend nodig hebben. Zoals members die met het openbaar vervoer moeten reizen.

Brabant Mondmasker Initiatief
Het Brabant Mondmasker Initiatief gaat wegens succes sluiten. Het heeft haar doel bereikt. Het is voor bijna iedereen mogelijk om aan mondmaskers te komen. Toen het initiatief half maart begon, was er nog een nijpend tekort aan en grepen de mensen die ze het hardst nodig hadden mis, met alle ellende van dien. Nu is de vraag nagenoeg opgedroogd en komen geen aanvragen meer binnen. Het Brabant Mondmasker Initiatief trok in april landelijke aandacht en publiciteit en heeft in korte tijd met haar vrijwilligers 10.000 mondmaskers kunnen maken.

Ellen Willink van het Brabant Mondmasker Initiatief: “Wij stoppen vandaag met het maken van mondmaskers omdat de aanvragen sterk terug lopen en onze vrijwilligers in toenemende mate aan het werk gaan. Het is mooi dat wij via Mooi zo Goed zo de laatste 500 mondmaskers beschikbaar kunnen stellen aan Quiet Community. Via hen zullen de mondmaskers zeker een goede bestemming krijgen.”