Er is rumoer in de Schilderstraat waar de members van Quiet Community bij elkaar komen. Deze week krijgen 20 members, aansluitend op de reguliere inloop, een lunch aangeboden in de foyer van de voormalige Bank van Leening. De maaltijd wordt verzorgd door GoeiSpul, de lunchservice van Leerwerkcentrum De Werkcarrousel. Deze organisatie faciliteert in ‘s-Hertogenbosch en Veghel een vertrouwde omgeving waar gewerkt wordt aan GoeiSpul (lunchservice, worstenbroodjes en eigengemaakte kado-artikelen) en andere creatieve-, groene- en assemblage werkzaamheden. In een ongedwongen sfeer onder professionele begeleiding wordt er met passie gewerkt aan producten waar men trots op is.

“Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe gelijkgestemde organisaties met elkaar de verbinding kunnen maken”, vertelt Martijn Heijckmann, bestuurslid van de Werkcarrousel. “Wij helpen members van Quiet Community met een heerlijke lunch om even de zorgen te vergeten en onze deelnemers weten nu ook beter Quiet te vinden. Het mes snijdt aan twee kanten. Daar wordt iedereen blij van.”

 

 

Dit is een mooi voorbeeld van hoe gelijkgestemde organisaties met elkaar de verbinding kunnen maken

Deze keer serveert de Werkcarrousel met GoeiSpul tijdens de vrijdagse inloop van Quiet Community, zelfgemaakte worstenbroodjes, soep en luxe broodjes. De verbinding tussen deze stichtingen is buitengewoon omdat ze met dezelfde passie hun doelgroep helpen. De ondersteunende ambitie is zowel bij De Werkcarrousel als bij Quiet merkbaar.Quiet is dan ook enorm blij met het initiatief van de Werkcarrousel. Op deze manier kan er gewerkt worden aan het verzachten van armoede.Een heel goed voorbeeld van elkaar versterken!

De waarde van een aangeboden, gezamenlijke maaltijd is groot voor Quiet members. “Het is gezellig en je hoeft je even geen zorgen te maken over de kosten van de boodschappen.” Een echte verwennerij, want veel members komen regelmatig bij de voedselbank. “De drempel om bij Quiet binnen te stappen was in het begin groot, maar nu ik hier meer mensen met dezelfde financiële omstandigheden heb ontmoet, ervaar ik het als een sociale plek,” aldus een Quiet member. “En wat een feest om na deze inloop ook nog verwend te worden met een lunch!”

(Op de foto: Vrijwilliger Diny serveert zelfgemaakte worstenbroodjes, samen met Martijn Heijckman van de Werkcarrousel)

Tekst: Jim Fokkens