Alle 445 medewerkers van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland ontvingen vandaag ieder een exemplaar van de Quiet 500. Directeur Nardy Beckers legt uit waarom ze daarvoor gekozen heeft: “Deze editie stamt uit 2016, maar de inhoud is niet minder relevant. De Quiet 500 – in het leven geroepen als tegenhanger van de Quote 500 – maakt armoede bespreekbaar. Het laat het ware gezicht van armoede zien en maakt ons bewust dat het iets is dat ons allemaal kan overkomen.”
“Vandaar dat wij dit ‘magazine dat schuurt’ (letterlijk en fguurlijk) aan onze medewerkers geven rond de kerstperiode. Een tijd waarin we vaak reflecteren over datgene waarvoor we staan, wie we zijn en wat we zelf hebben.”

Nardy vervolgt: “Ik kende de Quiet al vanaf de eerste editie van het blad in 2013, maar heb nu ook gesproken met de organisatie die hier in Maastricht een Quiet Community is gestart. Hun aanpak zorgt dat mensen in armoede zich weer gezien voelen, dat ze weer mee kunnen doen in onze maatschappij. Ze voelen zich gehoord en komen daardoor weer in beweging.”

“Ik hoop dat de medewerkers met interesse de Quiet 500 lezen, want het gaat over mensen waar ook wij ons voor inspannen. Ik wil ook graag kijken hoe wij kunnen samenwerken met de Quiet Community Maastricht, kijken hoe we elkaar kunnen helpen ten einde de mensen waar het om gaat beter van dienst te kunnen zijn.”

De brief die de Quiet 500 voor de medewerkers begeleid, heeft ook een leuke tip, om de Quiet breder bekend te maken: “Heb je de Quiet 500 helemaal uitgelezen? Geef hem dan door aan een ander; bijvoorbeeld een familielid of buur, een professional die je kent van een andere organisatie of leg hem op de leestafel in je favoriete café of in de kantine van je sportvereniging. Zo maken we armoede samen bespreekbaar en vergroten we bewustwording: armoede kan ons allemaal overkomen.”