Het is weer bijna voorbij, die mooie zomer. Terug in het ritme en de problemen van alledag, het is niet anders. Maar voor de 57 Quiet-gezinnen die de afgelopen periode mochten genieten van een gratis Weekje Weg zullen de zoete herinneringen veel vergoeden. Om nog maar te zwijgen van de nieuwe perspectieven die zo’n gratis groepsvakantie biedt. Quiet-member Gwen verwoordt het als volgt: “Ons gezin heeft echt een super-geweldige vakantie gehad dankzij de Stichting Weekje Weg! We mochten met een hele groep Quiet-members naar het Edelhert in Vierhouten. Al in de bus ernaartoe was het heel gezellig, en dat is de hele week zo gebleven. Alles was top geregeld. Mijn man en ik waren die week toevallig twee jaar getrouwd en we werden door de groep verrast met een versierde kamer en gebak en zo.”

De saamhorigheid van die week heeft een mooi vervolg gekregen. “We zijn een hecht clubje geworden. In de week erna is ons gezin met een van de andere gezinnen eropuit getrokken en hebben we een heel leuke dag hebben gehad. En we hebben inmiddels met het grootste gedeelte van de club ook een gezellige middag plus avond gehad in het Spoorpark. En over een paar weken staat er nóg een gezamenlijk dagje op de planning.”

Vriendschappen

Gwen is zelf actief als vrijwilliger bij Quiet Community Tilburg. “Zodoende heb ik meegekregen hoeveel werk er is verzet door de mensen van Weekje Weg en Quiet. Er komt echt heel veel bij kijken om zo’n grote operatie goed te laten verlopen. Als je ziet hoeveel plezier onze groep heeft gehad en hoeveel vriendschappen er in die week zijn ontstaan, dan zeg ik uit de grond van mijn hart en namens de hele groep: heel erg bedankt dat we dit hebben mogen meemaken.”