Mooier kun je lokale solidariteit niet vormgeven: een Tilburgs stel dat hun bruiloftsgasten vraagt om – in plaats van cadeaus – samen een budget te genereren voor een bijzondere Quiet-aanbieding. Dat idee lanceerden Karlijn en Wout, die op deze manier graag iets wilden betekenen voor jongeren van 12-18 jaar die opgroeien in gezinnen die het niet breed hebben. Het resultaat mocht er wezen. Er werd zo gul gegeven, dat maar liefst 15 Quiet-kids samen met een vriend(in) een bezoek mochten brengen aan Doloris’ Meta Maze.

Spannend en superleuk

Op 15 oktober was de eerste groep te gast in de mysterieuze doolhof in het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan. Net als alle andere bezoekers wisten de jongeren natuurlijk niet wat hun te wachten stond. Sommigen vonden het het erg spannend en kwamen wat bedeesd binnen. Maakte de goederenlift al deel uit van de attractie? vroeg menigeen zich af. Maar nee, eenmaal boven werden ze de doolhof binnengeleid door een heel enthousiaste gatekeeper, en kon de ontdekkingstocht echt beginnen. Wat ze daarbij precies hebben gezien en meegemaakt houden we volgens goed gebruik geheim. Wel gaven álle jongeren aan dat de ervaring echt spannend en superleuk was; de punten varieerden tussen 8 en 10.

Proeven

Daarmee was het bijzondere uitje overigens nog niet ten einde; na de geslaagde ontsnapping werden de deelnemers in de Rooftopbar getrakteerd op een drankje en een hapje. Dat viel erg in de smaak; één jongen bewaarde zelfs een van de hapjes om het te laten proeven door zijn vader, die hem kwam ophalen. Dus, namens allen: Karlijn, Wout en Doloris, heel hartelijk bedankt voor deze geluksmomenten!