De Oeteldonkse Club is de grootste vereniging van ’s-Hertogenbosch met meer dan 12.000 leden en is er voor álle Bosschenaren. En dat hebben ze vandaag laten zien… De Foe Jong Bende plaatste vorige week een oproep aan alle Oeteldonkers op Facebook om, net als zij, sjaals te doneren voor mensen die dat even niet kunnen betalen en die toch een beetje warmte willen tijdens de Intocht of de Optocht. Als reactie op de actie van dit clubje bood Minister President Sander van de Gevel, symbolisch zijn Ministersdas aan Quiet Den Bosch aan. Geertje Cousin, initiator van Quiet Den Bosch, nam de sjaal dankbaar in ontvangst en zal deze met trots dragen.

 

“Wij staan als Oeteldonk achter deze actie en zijn ons er meer dan bewust van dat we oog moeten hebben en houden voor minderbedeelden in ’s-Hertogenbosch”

“Wij staan als Oeteldonk achter deze actie en zijn ons er meer dan bewust van dat we oog moeten hebben en houden voor minderbedeelden in ’s-Hertogenbosch”, aldus de Minister President bij het overhandigen van de das. Een heel mooi gebaar, dat zeker nog een staartje krijgt! Hij overhandigde zijn sjaal tijdens de speciale Carnavalsinloop van Quiet Den Bosch. Naast het vertrouwde kopje koffie, waren er dit keer ook warme worstenbroodjes, kon men nog volop kinder Carnavalskleding uitzoeken en waren er sjaals, kielen, accessoires én een lezing over Carnaval door Ernst-Jan van Loenen van Oetelpedia.